De minimale profiel diepte van uw auto band

[update]

Voor de veiligheid van U (en van uw auto) heeft u een GOED profiel op uw autobanden nodig. De wettelijke minimum profiel diepte van uw auto band is 1,6 mm. De ANWB adviseert echter een minimum profiel diepte van 2 mm aan te houden bij uw banden. Nieuwe banden hebben een profiel van circa 8 mm.

Let op: Alleen de banden van de auto staan in contact met de weg. Goede auto banden zijn dus van levensbelang. Iedere afgesleten millimeter profiel diepte verlengt de remweg. Zo betekent het verschil tussen 7 mm of 1 mm profiel diepte van uw auto band, op een nat wegdek en bij een snelheid van 100 naar 60 km per uur een 75% langere remweg. Denk dus aan uw eigen veiligheid (en die van uw mede weggebruikers) en controleer regelmatig uw auto banden profiel en laat uw banden tijdig vervangen.

┬ę Miviso.nl – Bekijk ook ons Auto Bladen Overzicht

Deel dit artikel via:   Plaatsen/stemmen op NUjij Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter