Winnende scriptie over bewaarplicht

Winnende scriptie over bewaarplicht

De Internet Scriptieprijs 2009 gaat naar rechtenstudent Axel Arnbak. Zijn winnende scriptie “Alles onder controle?” gaat over de bewaarplicht voor telecommunicatiegegevens. Een hoogst actueel onderwerp met grote maatschappelijke impact. De scriptie wordt bovendien gewaardeerd om “de gedegen aanpak, toegankelijke schrijfstijl en de originele invalshoek”, aldus juryvoorzitter prof. Nico van Eijk.

Axel Arnbak liet weten dolblij te zijn met zijn succes. Hij krijgt naast een bedrag van 1500 euro een betaalde studentenstage bij Brinkhof Advocaten, een snelle ADSL-verbinding van XS4ALL en de Wii van Nintendo. Zijn winnende scriptie wordt gepubliceerd op www.internetscriptieprijs.nl.

Op 10 september werd de prijs uitgereikt in de Beurs van Berlage in Amsterdam tijdens het symposium “Wat online geldt”. XS4ALL en Brinkhof Advocaten hebben de Internet Scriptieprijs in het leven geroepen voor de beste juridische scriptie op het gebied van internet en recht.

De jury bestond dit jaar uit prof. Nico van Eijk (media- en communicatierecht, UvA), mr. Remy Chavannes (Brinkhof) en Niels Huijbregts (public affairs XS4ALL). Om een zo onafhankelijk mogelijk eindoordeel te garanderen, zijn de genomineerde scripties voorgelegd aan drie specialisten op het gebied van internetrecht: mr. Arnoud Engelfriet, mr. Gerrit-Jan Zwenne en prof. dr. Bert-Jaap Koops.

Bron: XS4ALL.nl

Deel dit bericht:

Plaats een reactie