mp3gain – Breng je volume op gelijke hoogte – gratis download

mp3gain – Breng je volume op gelijke hoogte – gratis download:

Wat doet Mp3Gain?
MP3Gain analyseert de MP3’s die je opgeeft en bepaald het volume niveau van de individuele muziek bestanden. Afhankelijk van de voorkeurs instelling laat het zien hoeveel het volume moet afnemen of toenemen om het opgegeven volume te bereiken. Na analyse kan MP3Gain deze verandering in volume toepassen op de aangegeven bestanden.

Mp3 afspelen met verschillende volumes
U speelt MP3’s af en u moet steeds het volume aanpassen, de ene is harder en de andere is weer zachter opgenomen. MP3Gain zorgt ervoor dat alle muziek op hetzelfde niveau wordt afgespeeld. De werking is vrij simpel, er zijn twee belangrijke knoppen: Radio gain en Album gain. Hiermee stelt u een basis niveau in en MP3Gain zal het geluid van hardere opnames dempen en van zachter opnames het volume opschroeven. Dit is een handig, Nederlandstalig en gratis programma voor de fervente MP3-luisteraar.

Mp3gain gratis downloaden
MP3Gain kunt u gratis downloaden, zie de link onderaan deze pagina. MP3Gain is een open source project waarmee het geluidsniveau van de verschillende nummers afgestemd kan worden op hetzelfde niveau. In tegenstelling tot sommige andere software in deze categorie past MP3Gain niet alleen het piekniveau van het geluid aan (dit is het hardste geluid wat in een muzieknummer zit) maar wordt een nummer dat constant harde geluiden bevat als harder ervaren dan een nummer waarin slechts heel kort een hard geluid te horen is. Daarom past MP3Gain de audio aan op basis van een algoritme dat ervoor zorgt dat muziek op een gelijk geluidsniveau komt zoals dat wordt ervaren door de luisteraar.

Wat kan mp3gain nog meer?
MP3Gain heeft onder andere de volgende functies: analyse en aanpassen van MP3 bestanden zodat de muziek hetzelfde volume krijgt; doet niet alleen aan piek-geluidsniveau normalisatie maar past het geluid dusdanig aan dat hetzelfde volume ervaren wordt door het menselijk oor; ondersteunt MP3 maar ook AAC bestanden.

mp3 clipping
Je kent het zelf wel, als je mp3’s verzamelt hebben deze niet allemaal het zelfde volume. Dat kan heel vervelend zijn als je meerdere nummers achter elkaar afspeelt. Je blijft naar de volumeknop grijpen. Ook een zelf gebrand album met harde en zachte tracks door elkaar maakt nu niet echt een professionele indruk. Daarnaast kunnen er door een te hoog volume hoorbare fouten ontstaan bij het afspelen, het zogenaamde “clipping”.

Gelukkig is het vrij simpel om al je muziek min of meer het zelfde volume te geven, normaliseren noemen de experts dit. Er is maar één programma dat voor deze klus in aanmerking komt, MP3Gain. Dit programma kan meerdere mp3’s in één keer op het gewenste geluidsniveau brengen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Klik hier om het gratis mp3gain te downloaden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*