Update-zoekactie blokkeert Windows XP

Update-zoekactie blokkeert Windows XP

Gebruikers en administrators melden op internetforums dat enkele pc’s tijdens het zoeken naar actuele Microsoft-updates volledig worden belast. Dit wordt veroorzaakt door het proces svchost en het heeft tot gevolg dat het bureaublad blokkeert.

Het probleem zou voorkomen bij het automatisch en het handmatig updaten via de updatesite van Microsoft.
Microsoft stelt onder knowledge base-nr. KB927891 een patch beschikbaar die de fout in het installatieprogramma MSI (Microsoft Installer) moet verhelpen.

Volgens de uitleg die het WSUS-ontwikkelteam in zijn blog geeft, werkt de patch overigens alleen als je er ook versie 3.0 van de Windows Update Agent (WUA) bij installeert.
Deze versie is op 1 mei gepubliceerd en zal de komende dagen overigens ook bij het automatisch updaten worden meegeleverd.
De MSI-patch moet begin juni op alle Windows-pc’s terecht gekomen zijn.

Als het probleem na de installatie van de updates toch nog aanwezig is, kun je nog het volgende doen: sluit de systeemdiensten ‘Automatische updates’ en ‘Intelligente achtergrondsoverdrachtservice’ (onder Configuratiescherm\Systeembeheer\Services en Toepassingen\Services) en wis vervolgens de hele map onder C:\Windows\SoftwareDistribution. Hier staan namelijk alle gedownloade updatepaketten en de statusinformatie daarvan. Als je beide services vervolgens opnieuw start, bouwt Windows de inhoud van de map nieuw op.

Bron: Microsoft

Deel dit bericht:

Plaats een reactie

Mobiele versie afsluiten