Wat is een nzb bestand?

Computer

Wat is een .nzb bestand?

Nzb bestanden zijn bestanden die je een hoop tijd en data kunnen uitsparen. Je moet je voorstellen dat een drukke nieuwsgroep (alt.binaries.nl) meer dan 600.000 headers kan bevatten en om deze allemaal te downloaden, kost dat behoorlijk veel tijd.

Een .nzb bestand kan dat probleem wegnemen. Het .nzb bestand wordt gemaakt door iemand die de post (upload) en meestal wordt het .nzb eerst gepost. Het nzb bestand bevat alle headers en par bestanden van de post, dus als je deze in je nieuwsreader voegt hoef je geen headers meer te downloaden en het enige wat je dan nog moet doen is alle bestanden te downloaden maar.

Wat kan ik met een nzb bestand?

Als je eenmaal het juist .nzb bestand op je harde schijf hebt staan is het vaak met een paar simpele handelingen om hem in je newsreader te importeren. Eenmaal in je newsreader geopend dan zie je een lijst met de bestanden die gepost zijn/worden. Deze bestanden wil je downloaden. Alles zit in het nzb bestand (mits het een volledige en werkende nzb is)het enige wat je nu nog moet doen is alles te downloaden.

Een nzb maken & downloaden

Een nzb bestand maken kan op verschillende manieren er zijn on-line sites (zoals Yabse) waar je kunt zoeken op het post die je wil, dan kun je het selecteren en een nzb maken. Ook is er een speciaal programma voor nzb-leecher. Om zelf een nzb te maken kun je bijvoorbeeld gebruik maken van www.nzbindex.nl

(c) Miviso.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*