Wat is een nzb bestand?

Wat is een nzb bestand?

Wat zijn nzb bestanden? Nzb bestanden zijn bestanden die je een hoop tijd en data kunnen uitsparen. Je moet je voorstellen dat een drukke nieuwsgroep (alt.binaries.nl) meer dan 500.000 headers kan bevatten en om deze allemaal te downloaden kost behoorlijk veel tijd ook gaat het nodige data verloren (niet bepaald handig bij een data limiet).

Een nzb bestand kan dat geërger allemaal wegnemen. Het nzb bestand wordt gemaakt door iemand die post (upload) en meestal wordt het nzb eerst gepost. Het nzb bestand bevat alle headers en par bestanden van de post, dus als je deze in je nieuwsreader voegt hoef je geen headers meer te downloaden en het enige wat je dan nog moet doen is alle bestanden te downloaden maar. Dus het nut van een nzb is heel groot tijdbesparend en handig.

Wat kan ik met een nzb bestand?
Als je eenmaal het juist nzb bestand op je harde schijf hebt staan is het vaak een paar simpele handelingen om hem in je newsreader te importeren. Eenmaal in je newsreader geopend dan zie je een lijst met de bestanden die gepost zijn/worden. Deze bestanden wil je downloaden. Alles zit in het nzb bestand (mits het een volledige en werkende nzb is)het enige wat je nu nog moet doen is alles te downloaden.

Een nzb maken & downloaden
Een nzb bestand maken kan op verschillende manieren er zijn on-line sites (zoals Yabse) waar je kunt zoeken op het post die je wil, dan kun je het selecteren en een nzb maken. Ook is er een speciaal programma voor nzb-leecher. Om zelf een nzb te maken (als je iets post) hebben we de hulp van Yens powerpost_AA nodig. Een uitgebreide beschrijving vindt je ook op deze website. Het zelfde geld hier als bij nzb-leecher even op de begin pagina in het menu kijken naar powerpost.

© Miviso.nl
Goedkope Computer artikelen

Deel dit bericht:
FacebookTwitterEmailWhatsAppLinkedInPinterestPrintFriendly

Plaats een reactie

Mobiele versie afsluiten