WD TV: Media bestanden bekijken op uw Televisie

WD TV: Media bestanden bekijken op uw Televisie

Wat is de WD TV?
De WD TV van Western Digital maakt van uw USB-drive een HD mediaspeler waarmee u (bijna) alle content kunt afspelen op uw Televisie en Stereo Installatie. Sluit uw USB Harde Schijf (of USB STICK/Flash Drive) aan op de WD-TV en u kunt na enkele seconden al uw films afspelen, digitale muziek beluisteren en familie foto’s op uw TV bekijken.

Met een Full-HD 1080p resolutie heeft u een spectaculaire Full-HD video ervaring en kristalheldere digitale audio. Zo geniet u nog meer van uw media. Op deze manier speelt u de meest populaire bestandsformaten af, zodat u direct kunt genieten van uw favoriete media op uw eigen TV.

Met de WD TV maakt u van uw USB-drive een HD-mediaspeler. Er is geen limiet aan de grootte van uw media-collectie (alleen de limiet van uw Harde Schijf). Een groot voordeel van de WD TV is dat u 2 USB aansluitingen heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld een aansluiting gebruiken voor een grote harde schijf en de 2e voor een USB Stick (van uzelf of van bezoekers).

De WD TV van Western Digital
De WD TV van Western Digital

Firmware Updates WD TV
Een van de voordelen van dit apparaat is dat er geregeld nieuwe updates van de firmware verschijnen. De software van de WD TV wordt dus regelmatig Up-To-Date gehouden door Western Digital. De laatste versie van de firmware 1.03 is nu beschikbaar.

U kunt hier de laatste versie van de WD TV Firmware Downloaden

Release 1.03 ( 11/9/2009) (bevat alle eerder uitgebrachte updates)
Toegevoegd video playlist ondersteuning, Toegevoegde ondersteuning voor de drive lock-functie op de nieuwe My Passport en My Book externe opslagapparaten, Verbeterde ondersteuning voor metadata muziek. Bijvoorbeeld, browsen op genre is opgesplitst in artiesten, albums daarna, dan tracks, Verbeterde cover art, album art, en thumbnail ondersteuning voor media bestanden en mappen
Fixed bugs gerapporteerd door de WD TV user community

Release 1.02.07 ( 4/27/2009)
Verbeterde cover art, album art, en thumbnail ondersteuning voor media bestanden en mappen, Extra ondertitel talen en decodering ondersteuning, Verbeterde navigatie en het afspelen van media, Meer audio formaten voor MKV container

Release 1.01 (12/23/2008)
Nog meer video bestandsformaten ondersteund, Verbeterde ondertitel ondersteuning, Extra geavanceerde functies toegevoegd, Enhanced Matroska (MKV) ondersteuning voor de hoofdstukken en ondertitels, Verbeterde navigatie en het afspelen van media

Bekijk ook de originele firmware release lijst van Western Digital voor alle details.

Hoe moet u de Firmware Update Installeren?Het Updaten van uw media speler is heel eenvoudig. Volg de onderstaande instructies, pak de afstandsbediening en geniet van de show!

1. Open het gedownloade ZIP-bestand (zie hierboven) en pak de twee bestanden (. BIN en. VER) uit naar de ROOT (hoofd directory) van uw USB drive (usb stick/flash drive)

2. Sluit de USB Drive aan op de WD TV en zet de WD TV aan

3. De WD TV zal zel al zien dat er nieuwe firmware beschikbaar is. U druk hier op ENTER en het proces zal starten.

4. U wordt gevraagd of u akkoord gaat met het uitvoeren van de firmware-upgrade. Selecteer hier OK en druk op ENTER. Het WD TV systeem zal zich herstarten.

5. Na het herstarten van het systeem gaat de WD TV automatisch over in de firmware upgrade modus.

6. Zodra de update is voltooid, zal de HD mediaspeler opnieuw opstart.

Het totale proces duurt enkele minuten. U mag tijdens dit proces de WD TV NIET UITZETTEN en ook de USB DRIVE NIET LOSKOPPELEN.

Waar kun je de WD TV kopen?
U kunt deze WD TV onder andere kopen bij: TakeItNow (gratis verzenden), Bol.com, Pixmania, Conrad, Dixons, Bobshop, Misco.

Enkele nuttige programma’s voor uw WD TV:

MediaMonkey
Met MediaMonkey kunt u de mp3 collectie op uw computer bewerken, zo kunt u ook album covers toevoegen aan de mp3 bestanden, wat weer mooi is voor het gebruik van de WD TV.

Hold-tube:
Met behulp van de website hold-tube.com kunt u de filmpjes van o.a. youtube en google video downloaden op uw computer zodat u ze weer kunt bekijken op de WD TV.

Bron: Western Digital / (c) Miviso.nl – Bekijk voor meer tips & trucs ons Computer Bladen Overzicht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*