Gratis online Revit MEP Family Content

installatie techniek

Gratis online Revit MEP Family Content

Er komt steeds meer content beschikbaar voor Revit MEP die te gebruiken is voor de Nederlandse markt. Hier vindt u een overzicht van website’s waar u gratis de Revit Family (RFA) kunt downloaden.

MEPCONTENT.EU

Een behoorlijk groot deel van gratis content kunt u vinden op de website MEPCONTENT.EU
Het is een begin van een uitgebreide bibliotheek. Redelijk wat verschillende content die ook geschikt is voor de Nederlandse markt. Een bezoekje waard. MEP engineers hebben up-to-date artikelgegevens nodig van de producten die ze in hun modellen en tekeningen opnemen. Deze artikelgegevens zijn hier te vinden en kosteloos te downloaden, zowel CAD-symbolen als Revit-families.

Veel fabrikanten en leveranciers gingen u voor. Zij ervaren dagelijks de voordelen van het beschikbaar stellen van hun artikelen voor MEP engineers en tekenaars via deze portal. Als onze partners in content krijgen ze inzicht in gebruiksgegevens door middel van statistieken. Ook uw producten verdienen een plaats op deze site in de vorm van symbolen en families.

Maak gebruik van onze expertise wanneer hulp nodig heeft bij het publiceren van uw gegevens. MEPcontent.eu is een product van Stabiplan. Klik hier om naar de MepContent website te gaan

Brink Climate Systems

Ook Brink Climate Systems werkt met BIM tekeningen. Van de warmteterugwintoestellen zijn Revit families gemaakt. De BIM tekeningen zijn te openen met het programma Revit MEP. Per family zijn alle opties ingevoerd. Zo is het mogelijk een keuze te maken uit het basistoestel of uit een toestel in Plus-uitvoering / optieprint of met perilex (artikelnummers wijzigen hierdoor ook).

Ook de onderhoudsruimte kan zichtbaar worden gemaakt.Bij de Renovent Sky en de Renovent HR Medium is het mogelijk een keus te maken voor een aansluitdiameter. In de tekening zijn koppelingen aanwezig naar de betreffende installatievoorschriften en 2ba. Er is rekening gehouden met ruimte ten behoeve van montagebeugels.

Naast de WTW toestellen zullen wij op termijn ook onze Brink Sun Set en onze Allure en Elan luchtverwarmers als families aanbieden. Om de BIM tekeningen van Brink Climate Systems te bekijken/downloaden, klikt u hier

WTH

Als eerste leverancier van vloerverwarming heeft WTH een aantal 3D modellen van regelunits beschikbaar om meegenomen te worden in het ‘virtuele gebouw’. U kunt deze gegevens gratis downloaden. WTH Vloerverwarming en –koeling is klaar voor BIM. Steeds meer bedrijven in de bouw werken met BIM. Een aantal organisaties wordt zelfs verplicht om bij aanbestedingen via het BIM-principe te werken.

WTH gaat mee met deze ontwikkelingen en kan haar klanten bedienen met de benodigde Revit-modellen voor hun specifieke project. WTH is op dit moment in het bezit van de modellen van de regelunits type RUH-N, LT-N, C2050 de UMR Basis en de UMR uitbreiding . De komende maanden zal dit verder worden uitgebreid. Vanaf heden zijn deze modellen via de website wth.nl te downloaden.

BIM is inmiddels een bekende term in de hele bouwketen en staat voor Building Information Modeling. Het is een nieuwe manier van samenwerken van bouwpartners, waarbij in een 3D-model een gebouw volledig wordt uitgewerkt, inclusief de benodigde installaties. Op deze manier worden faalkosten in de bouw sterk verminderd, omdat de totale bouwketen op voorhand op elkaar is afgestemd. U kunt hier de verschillende WTH BIM modellen downloaden.

Autodesk Seek

De officiele website van Autodesk met gratis Revit content: Autodesk Seek, Hier kunt u gratis Revit content zoeken en gebruiken. Het is helaas niet echt gericht op de Nederlandse markt maar echt gemaakt voor de USA. klik hier om naar de website van de Gratis Revit Families op Autodesk Seek te gaan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*