Maak nu zelf uw auto winter klaar

Maak nu zelf uw auto winter klaar

[update]

In de winter worden de omstandigheden voor uw auto zwaarder door de lage(re) temperaturen. Gladheid en pekel zorgen ervoor dat uw remmen perfect moeten functioneren en daarbij is uw bandenprofiel van groot belang. De donkere dagen zorgen ervoor dat uw verlichting optimaal moet werken en de kou is een behoorlijke aanslag op uw auto. Kortom, het is verstandig om goede voorbereidingen te treffen op de wintermaanden!

U kunt grotendeels zelf voorbereidingen treffen op de winter. Echter, bepaalde punten moeten door een garage gedaan worden. Het is verstandig om de voordelige winter check uit te laten voeren via mijngarage.nl. Tijdens deze check wordt uw auto gecontroleerd op verschillende onderdelen.

De wintercheck wordt aangeboden voor slechts € 19,95 en u ontvangt direct een lijst met garages bij u in de buurt die de wintercheck kunnen uitvoeren.

Doe het zelf! Naast dit reguliere onderhoud, kunt u ook zelf een aantal voorbereidingen treffen om zo comfortabel mogelijk de winter door te komen of te starten aan een rit naar de wintersport.

Maak nu zelf uw auto winter klaar:

IJskrabber Leg een ijskrabber in de auto. Vorst en sneeuw kunnen geheel onverwachts optreden. Het is belangrijk dat u een ijskrabber in de auto heeft liggen om ijs van de ruiten te krabben. Zo hoeft u niet te wachten tot de auto warm is en de ruiten ontdooien. Dit is ook beter voor het milieu. Daarnaast spaart u uw ruitensproeier-vloeistof en hebben uw ruitenwissers een langere levensduur.


Ruiten ontdooier: Het helpt als u een flesje ruiten ontdooier in de auto heeft. Hiermee zijn uw ruiten makkelijker ontdooid en kunt u snel op weg.

Lampenset: Vooral in de donkere wintermaanden is het van belang dat u te allen tijde een extra setje lampen in uw dashboard bewaart. Verlichting kan ineens kapot zijn en moet direct gemaakt worden. Dit voorkomt onveilige situaties én boetes!

Gevarendriehoek: Helaas is het niet onontkoombaar dat er ongelukken gebeuren of dat u pech onderweg krijgt. Als het gebeurt, kunt u maar beter zo veilig mogelijk te werk gaan. Komt u langs de snelweg te staan, zorg er dan voor dat u een gevarendriehoek in de kofferbak heeft liggen.

Veiligheidsvest: Naast de gevarendriehoek is het in sommige landen zelfs verplicht om veiligheids vestjes in de auto te hebben. U bent daarmee duidelijk zichtbaar als u onverwachts langs de snelweg komt te staan. Het is aan te raden om deze altijd in de auto te hebben. Zeker als u met de auto op wintersport gaat.

Siliconenspray
Om te voorkomen dat de rubbers en de portieren van uw auto dichtvriezen, kunt u deze inspuiten met siliconenspray.

Slotspray
Het komt soms voor dat het slot bevroren is en niet meer open gaat. Slotspray biedt hier een oplossing. Bewaar de slotspray zelf niet in de auto.

Ruiten sproeier vloeistof:
Het sproeier reservoir kunt u het beste vullen met speciale winter sproei vloeistof die antivries bevat.

Banden:
Het is verstandig om winter banden onder uw auto te nemen. Het grove profiel van winter banden zorgt voor een goede wegligging en maximale grip op natte en besneeuwde wegen.

Veilig de winter in!

Bij de wintercheck via www.mijngarage.nl wordt uw auto op 23 verschillende punten gecontroleerd. Neem geen risico en laat de belangrijke punten controleren!

Deken of vest:
Leg een fleecedeken of vest achterin de auto. Wanneer u onverhoopt in de winter langs de weg komt
te staan, weet u zeker dat u zich warm kunt houden.

Bron: mijngarage – Bekijk ook ons Auto Bladen Overzicht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*