ANWB: Vakantie drukte op de (snel)weg

Vakantie - lekker even weg

ANWB:Vakantie drukte op de (snel)weg

Noord-Nederland heeft al vakantie, Midden-Nederland volgt aan het eind van deze week en voor Zuid-Nederland begint volgende week vrijdag de zomervakantie. Ongeveer 800.000 Nederlanders gaan op vakantie, iets meer dan de helft trekt de grens over. Dit betekent weer veel drukte op de snelwegen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Heeft u ook een (korte) vakantie in het vooruitzicht? HotelSpecials.nl vertelt u meer over de drukke wegen en knelpunten die u tijdens uw reis kunt verwachten.

Aanstaande vrijdag topdrukte
Volgens de ANWB belooft het aanstaande vrijdag 10 juli erg druk te worden op de wegen in Nederland, België en Frankrijk. Voor Midden-Nederland begint de zomervakantie, in België begint de bouwvak en veel Fransen hebben een lang weekend vrij vanwege Quartorze Juillet, de nationale feestdag.

Belangrijke knelpunten deze zomer
In België moet u deze zomer rekening houden met drukte op de A10 van Brussel richting Oostende, op de ringwegen rondom Brussel en Antwerpen en op de A26 bij Luik. In Duitsland kunt u drukte verwachten op de A1 bij Dortmund, op de A3 bij Oberhausen en Keulen en op de A9 bij München, Neurenberg en Berlijn. In Frankrijk wordt er onder andere drukte verwacht bij Parijs (Boulevard Périphérique) en op de A31 bij Luxemburg.

Vermijd reizen in het weekend
U wordt geadviseerd om zoveel mogelijk doordeweeks te reizen om de verwachte weekenddrukte te vermijden. Bekijk ook de verkeersdruktekalenders op de website van de ANWB voor meer informatie. Fijne reis en geniet van uw (korte) vakantie!

Bron: HotelSpecials.nl – Bekijk ook ons Auto Bladen Overzicht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*