Compensatie bij vlucht vertraging

Vakantie - lekker even weg

Compensatie bij vlucht vertraging

Geldt het compensatiebedrag per persoon?
Ja: Het compensatiebedrag dat de luchtvaartmaatschappij moet betalen geldt altijd per passagier. Dit bedrag is onafhankelijk van hoeveel u voor uw ticket hebt betaald, omdat u wordt vergoed voor de tijd die u bent kwijtgeraakt. Iedereen die met een betaald ticket meereisde op uw vlucht heeft in principe dus recht op deze compensatie.

Hoe weet ik of mijn vlucht 3 uur of meer vertraagd was?
Dat is vaak lastig om vast te stellen voor passagiers. De aankomstvertraging is leidend; als deze 3 uur of meer was kan er in principe recht zijn op een vergoeding. Indien u niet zeker weet of uw vlucht 3 uur of meer vertraging had kunt u de claim bij ons indienen. Wij zullen dan aan de hand van vluchtgegevens bepalen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Mijn vlucht was minder dan 3 uur vertraagd. Heb ik nu nergens recht op?
Als u minder dan 3 uur vertraagd was heeft u volgens de wetgeving helaas geen recht op compensatie. Wel heeft u mogelijk recht op maaltijden, communicatiefaciliteiten en eventueel een hotelovernachting, afhankelijk van de wachttijd. Deze moet meer dan 2 uur zijn.

In het geval dat u als gevolg van een annulering meer dan 2 uur later bent aangekomen op uw eindbestemming valt uw vlucht echter wel binnen de wetgeving.

Bron: Vlucht-Vertraagd
Kom in contact met Vlucht-Vertraagd.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*