Excursiereis 5 dagen Hamburg en Lübeck

Duitsland

Excursiereis 5 dagen Hamburg en Lübeck

Dag 1 Bad Zwischenahn
Vanaf ons verzamelpunt rijden we naar de mooie kuuroordplaats Bad Zwischenahn. De grootste trekpleister is het Bad Zwischenahner Meer, het op twee na grootste meer van Nedersaksen. In Bad Zwischenahn zijn het oude kuurhuis, de watertoren en enkele molens het bezichtigen waard. Na het bezoek rijden we naar het hotel, waar u kunt genieten van een heerlijk diner.

Dag 2 Stadstour Hamburg
Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maken we een stadsrondrit door Hamburg. We zien schitterende villa’s, het Raadhuis uit 1897 en de St. Michaeliskirche. We rijden langs prachtige parken en vergeten natuurlijk de bekende Reeperbahn niet. Vervolgens rijden we langs de haven en ziet u waarom Hamburg ook wel Speicherstadt, oftewel pakhuizenstad, wordt genoemd. De middag is ter vrije besteding. U kunt gaan winkelen, een havenrondvaart maken of een bezoek bren gen aan het grootste miniatuur modelspoorwegmuseum.

Optionele avondexcursie Reeperbahn: U gaat onder leiding van een Nederlands sprekende gids de Reeperbahn, oftewel de belangrijkste uitgaansstraat van Hamburg, verkennen. De Reeperbahn staat ook wel bekend als de wallen van Amsterdam. De straat bestaat voornamelijk uit kroegen en discotheken, maar er zijn ook uitstekende theaters te vinden, zoals het St. Pauli Theater. De excursie ‘Reeperbahn’ dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3 Klooster Ebstorf, Amelinghausen en de Lüneburger Heide
Vanmorgen brengen we een bezoek aan klooster Ebstorf. Hierna rijden we door naar Amelinghausen. Vervolgens bezoeken we het Heide kasteel Iserhatsche. Dit kasteel is een uitzonderlijk kunststukje dat elk jaar duizenden bezoekers trekt. Het bestaat uit een jachthuis, barokke tuin en een landschapspark. In de middag maken we een mooie natuurtocht door bos- en heidelandschap. Vanuit Undeloh is het mogelijk per huifkar een tocht te maken naar de Lüneburger Heide, het oudste beschermde natuurgebied van Duitsland.

Dag 4 Hanzestad Lübeck
De historische binnenstad van de Hanzestad Lübeck met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister. Het raadhuis op de markt behoort tot één van de mooiste van Duitsland. U kunt een haven- of kanaalrondvaart maken, wandelen door smalle straatjes en hofjes, uitgebreid winkelen, een bezoek brengen aan het Marsepeinmuseum of heerlijk genieten in de vele restaurants of cafés.

Dag 5 Bremen
Na het ontbijt vertrekken we naar Bremen. Bremen stad ligt aan weerszijden van de Wezer, de rivier waaraan de oude Hanzestad zijn ontstaan waarschijnlijk te danken heeft. De stad staat bekend als geboortestad van de wereldberoemde ‘Bremer Stadtmusikanten’ uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Het Roland-beeld en het oude raadhuis van Bremen staan sinds 2004 samen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na dit bezoek vervolgen we onze terugreis. Bij aankomst op de verzamelplaats kunt u gebruik maken van een afscheidsdiner, waarna u met onze servicelijnen naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Bron: Effeweg
Actuele Aanbiedingen Effeweg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*