Excursiereis 5 dagen Zwarte Woud en Vogezen

Duitsland

Excursiereis 5 dagen Zwarte Woud en Vogezen

Dag 1 Heenreis
Vanaf onze verzamelplaats rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Winden im Elztal waar we aan het eind van de middag arriveren. Hier zal een diner voor u klaar staan.

Dag 2 Ontdekkingstocht door het Zwarte Woud
Vandaag maken we een ontdekkingstocht door het Zwarte Woud. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten. We rijden naar Schonachbach voor een bezoek aan ’s werelds grootste koekoeksklok. Deze indrukwekkende klok is zo groot als een woonhuis! Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, kan zijn hart ophalen in het Schwarzwald Museum in Triberg. In Triberg vindt u ook de hoogste waterval van Duitsland. Nadat we deze waterval bezocht hebben, rijden we naar Donaueschingen met prachtige Jugendstilhuizen.

Dag 3 Freiburg
Via een mooie route door Waldkirch rijden we naar Freiburg dat wordt beschouwd als de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Münsterplatz is het hart van de oude stadskern met schilderachtige straatjes en mooie gevels. U heeft de tijd om het centrum te bekijken met de grote gotische kerk, het aartsbisschoppelijk paleis en het Historische Kaufhaus dat vroeger fungeerde als douane- en magazijngebouw. De uitgestrekte voetgangerszone is uitstekend geschikt om gezellig te slenteren en te winkelen.

Dag 4 Vogezen
Na het ontbijt vertrekken we naar Frankrijk om een bezoek te brengen aan het kasteel van Haut Koenigsbourg, één van de drukst bezochte monumenten van Frankrijk. Dit middeleeuwse kasteel torent hoog boven de laagvlakte van de Rijn uit. Vanaf de torens heeft u een schitterend uitzicht over de Rijnvallei, Vogezen en het Zwarte Woud. Bij helder weer kunt u zelfs de Alpen zien! In de middag rijden we via een deel van de Route des Vins ofwel de wijnroute richting Colmar.

De route biedt typische prentkaartaanzichten en slingert zich een weg door wijngebieden en dorpen. Colmar is de bekendste stad van de Vogezen. In de mooie oude binnenstad staan vele historische vakwerkhuizen. Aan de andere kant van de stad ligt ’Klein Venetië‘ met het riviertje Lauch.

Dag 5 Terugreis
Na het ontbijtbuffet rijden we weer terug naar Nederland. Op onze verzamelplaats krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze bekende servicelijnen naar uw opstapplaats gebracht wordt.

Bron: Effeweg
Actuele Aanbiedingen Effeweg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*