Fietsreis 5 dagen Eifel- All-Inclusive

Duitsland

Fietsreis 5 dagen Eifel- All-Inclusive

Dag 1 Heenreis en Kyllradweg: Losheim – Stadtkyll (ca. 20 km)
Vanaf de verzamelplaats rijden we naar het hotel in het stadje Stadtkyll. De route van de Kyllradweg loopt vlak achter ons hotel! Nadat u heeft genoten van de lunch, kunt u in de middag het eerste deel van de Kyllradweg fietsen: vanaf de Belgische grens fietst u, langs de oevers van de Kronenburger See naar het hotel in Stadtkyll. Vervolgens kunt u genieten van het diner in het hotel.

Dag 2 Kyllradweg: Stadtkyll – Kyllburg (ca. 45 km)
Vanuit het hotel vervolgen we de Kyllradweg, met als einddoel van vandaag: Kyllburg. Via het historische Hillesheim, met haar stadsmuur uit de 13e eeuw fietsen we naar Pelm, met uitzicht op de majestueuze kasteelruïne Kasselburg. Gerolstein vormt een ideale tussenstop. Het stadje staat bekend om haar mineraalbronnen en kuuroorden. Via een afwisselende route langs de Kyll en over smalle bruggetjes bereiken we in de middag onze eindbestemming Kyllburg, waar de chauffeur op u staat te wachten.

Dag 3 Kyllradweg: Kyllburg naar Trier (ca. 50 km)
We vervolgen de Kyllradweg in de ochtend vanuit Erdorf, nabij Kyllburg. Een schitterende fietstocht door de prachtige natuur van de Eifel. Onderweg is de kasteelruïne Ramstein een bezoek zeker waard! De Kyllradweg, en daarmee onze tocht, eindigt in de oudste stad van Duitsland: Trier. In deze meer dan 2000 jaar oude stad aan de oevers van de Moezel is de Romeinse oorsprong duidelijk zichtbaar.

U vindt hier onder andere een amfitheater, Kaiserthermen en de bekendste: de Porta Nigra, de zwarte toegangspoort aan de rand van het gezellige centrum. Aan het eind van de middag keren we weer terug naar ons hotel in Stadtkyll.

Dag 4 Maare- und Moselradweg (ca.50 km)
Het heuvellandschap van de Eifel heeft een vulkanische oorsprong. Dit is vooral te zien in de vele kratermeren in het gebied. Even voorbij Daun vinden we een aantal van deze meren. Onze fietstocht van vandaag start midden tussen deze meren en loopt voornamelijk over een oud spoortracé, waardoor u weliswaar door heuvellandschap fietst, maar toch altijd vlak en lichtjes bergaf. Onderweg passeert u dan ook talloze bruggen, viaducten en tunnels.

De route van vandaag eindigt wederom aan de oevers van de Moezel. Ditmaal in Bernkastel, een typisch Duits wijnstadje, ingeklemd tussen de rivier en de met wijnranken begroeide hellingen. Vaak wordt Bernkastel als mooiste wijnstadje aan de Moezel genoemd. Hier kunt nog even heerlijk genieten op één van de vele terrasjes, alvorens u weer terugkeert naar het hotel.

Dag 5 Kalkeifel-radweg (20 km) en terugreis
Helaas onze laatste dag vandaag. Maar vanwege de korte afstand naar Nederland, kan ook vandaag een stukje gefietst worden. De chauffeur brengt u naar Hillesheim, van waar u de Kalkeifel-radweg kunt volgen. Een route over voornamelijk een oude spoorlijn door een bosrijk gebied. Bezienswaardigheden onderweg zijn de Burcht Kerpen en de waterval Dreimühlen. Het bijzondere is, dat deze waterval jaarlijks ‘groeit’. Aan het eind van de Radweg, in Dorsel, laden we de fietsen in de aanhanger en rijden we terug naar Nederland. Voordat u met onze servicelijn of eigen vervoer huiswaarts keert heeft u de gelegenheid om bij ‘Juffrouw Tok’ iets te eten.

Bron: Effeweg
Actuele Aanbiedingen Effeweg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*