Fietsreis 8 dagen Bodensee

Duitsland

Fietsreis 8 dagen Bodensee

Dag 1 Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we allereerst naar ons centrale verzamelpunt, waar u een kopje koffie kunt drinken. Daarna vervolgen we onze route naar ons hotel in Kisslegg.

Dag 2 Uhldingen – Meersburg – Friedrichshafen– Lindau (ca. 55 km)
Na het ontbijt brengt de touringcar u naar Uhldingen. Nadat u vanaf de haven een korte blik op de bijzondere paalwoningen heeft kunnen werpen fietst u naar Meersburg. Dit gezellige stadje met vakwerkhuizen ligt te midden van wijnbergen. De oude burcht brengt u terug naar de middeleeuwen. Begeleid door een schitterend uitzicht op het meer en de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen rijdt u langs de Bodensee naar Friedrichshafen.

De kasteelkerk is het herkenningsteken van de stad. Uniek is het Zeppelinmuseum, het grootste luchtvaartmuseum van de wereld. Het is zelfs mogelijk een vlucht met een zeppelin te maken al zullen de kosten u waarschijnlijk doen besluiten om toch maar weer uw fiets te pakken. De eindbestemming van vandaag is het mooie havenstadje Lindau. Met zijn gezellige steegjes met vele winkels en smalle gevelhuisjes, prachtige haven en oeverpromenade is dit een waar paradijs.

Dag 3 Kisslegg – Kressbronn am Bodensee (ca. 48 km)
De tweede fietstocht start vanaf het hotel en heeft als eindbestemming de Bodensee. Via het idyllische achterland fietst u via een prima aangelegde fietsroute (Donau/Bodensee Radweg). De mooie uitzichten op het meer en het Zwitserse berglandschap zullen u steeds meer gaan verbazen. Na het schilderachtige centrum van Wangen, dat beslist een bezoekje waard is, komt u in het vakantieoord Kressbronn aan de Bodensee. Geniet van de schitterende bergen die weerkaatsen in het meer. Laat u zich nog even verlijden tot een duik in het meer of eventueel een bezoek aan het museum van historische scheepsmodellen. De touringcar brengt u weer terug naar het hotel.

Dag 4 Friedrichshafen – Romanshorn – Konstanz – Stein am Rhein (ca. 52 km)
Vandaag brengen wij u direct naar Friedrichshafen. U gaat met uw fiets op de veerpont die u in circa 40 minuten naar de plaats Romanshorn in Zwitserland brengt. Het kanton Thurgau waarin Romanshorn ligt, is bekend om zijn appelproductie. Nadat u de douane bent gepasseerd, start uw fietstocht. U rijdt door aardige kleine dorpjes langs de oevers naar Konstanz, net over de grens in Duitsland.

De bisschopsstad Konstanz heeft maar liefst vier grensovergangen en wordt wel de poort naar Zwitserland genoemd. De Altstadt is beslist een bezoekje waard met de Bisschopskerk, het conciliegebouw en de Pulvertoren. Het is ook heerlijk genieten op één van de vele terrasjes of in één van de cafés. Het uitzicht op de Alpen en de eilandjes mag u niet missen. U verlaat Konstanz en fietst naar Stein am Rhein waar de touringcar u weer staat op te wachten.

Dag 5 Vrije dag of bezoek watervallen van Schaffhausen
Vandaag bepaalt u zelf het programma. De begeleider adviseert u graag. Geniet van de faciliteiten van het hotel of maak een mooie fietstocht of wandeling door de omgeving van het hotel. Met de touringcar rijden we via Zwitserland naar de door wijnbergen omgeven stad Schaffhausen. De stad is vooral bekend door de waterval. Over een breedte van 150 meter en een hoogte van 23 meter stort zich iedere seconde gemiddeld 700.000 liter water over de rotsen de diepte in.

Er is in Europa geen grotere waterval. U kunt een korte boottocht maken die u dicht bij de waterval brengt. Het centrum van Schaffhausen is een soort openluchtmuseum met prachtig beschilderde huizen. De verkeersvrije binnenstad wordt tot één van de schilderachtigste van Zwitserland gerekend. U kunt er ook lekker winkelen of genieten op één van de vele terrasjes.

Dag 6 Bregenz – Rorschach – Romanshorn (ca. 47/61 km)
Uw fietstocht start vandaag in het Oostenrijkse Bregenz. U kunt met de kabelbaan, samen met uw fiets, de 1064 meter hoge berg Pfänder op. Uw fiets dient voorzien te zijn van goede remmen! Geniet van het mooie uitzicht op het meer en de Alpentoppen, voordat u in alle rust weer afdaalt via een prima geasfalteerde weg. Na ruim een uur bent u weer terug bij het meer. De stad Bregenz is verdeeld in een hoog- en laaggelegen stadsdeel en biedt tal van historische gebouwen in goede staat. Uw fietstocht gaat verder door de Rijndelta naar de grens met Zwitserland. Na een paar klimmetjes rijden we via het middeleeuwse plaatsje Arbon met een slot en een historisch museum naar de eindbestemming Romanshorn waar u weer in de touringcar stapt.

Dag 7 Bloemeneiland Mainau – Reichenau (ca. 25 km)
We brengen u met de veerpont naar het bloemeneiland Mainau met een tropische sfeer. Het eiland telt 45 hectare aan bloemenperken en is begroeid met de meest exotische planten en bomen. Het kasteel en de barokke kerk zijn de moeite waard om te bezichtigen. Na dit bezoek fietst u naar het vrij toegankelijke schiereiland Reichenau dat zijn inkomsten haalt uit de groenteteelt. Het is alleen bereikbaar via een lange dam met populieren.

Halverwege passeert u de ruïne van de burcht Schopfeln, die vroeger de toegang tot Reichenau bewaakte. Na een kort bezoek aan het eiland met zijn beroemde abdij fietst u weer naar de touringcar. Als u geen belangstelling heeft voor het bloemeneiland Mainau, heeft uw fietsbegeleider voldoende alternatieven. Aan het einde van de middag laden we uw fiets in en gaan we terug naar ons hotel.

Dag 8 Terugreis
De fietsen gaan vandaag in de aanhanger voor de terugreis naar Nederland. Op het verzamelpunt heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het afscheidsdiner. Vervolgens brengt de touringcar u terug naar uw opstapplaats.

Bron: Effeweg
Actuele Aanbiedingen Effeweg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*