Hoogte van uw vergoeding bij vliegtuig vertraging

Vakantie - lekker even weg

Hoogte van uw vergoeding bij vliegtuig vertraging

Is uw vlucht 3 uur of meer vertraagd en was dit niet het gevolg van een buitengewone omstandigheid, dan heeft u recht op een financiële vergoeding. De hoogte van de vergoedingen zijn vastgelegd in Verordening (EG) 261/2004 en zijn afhankelijk van verschillende variabelen. Uw schadevergoeding berekenen we op basis van de duur van uw vertraging en de afstand van de vlucht. De wetgeving geldt in principe voor zowel alle Nederlandse als alle buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, maar indien uw vlucht van buiten Europa komt zijn er extra regels waaraan de vlucht moet voldoen.

Vliegt u van een niet-Europese bestemming naar een Europese bestemming dan moet de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt Europees zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Wij houden hier bij de beoordeling van uw claim uiteraard rekening mee.

Buiten een financiële vergoeding heeft u tijdens het wachten op de luchthaven bij een vertraging, annulering of overboeking allereerst recht op iets te eten en te drinken, een telefoongesprek en indien nodig ook een hotelovernachting. Ook kunt u bepaalde kosten die u heeft gemaakt als direct gevolg van de vertraging terug vragen.

RECHT OP:
€ 250,- schadevergoeding Voor vluchten tot en met 1500 kilometer
€ 400,- schadevergoeding Voor alle overige vluchten binnen de Europese Unie
€ 400,- schadevergoeding Voor vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer vanaf of naar een luchthaven buiten de Europese Unie
€ 600,- schadevergoeding Voor alle overige vluchten

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3500 kilometer en was uw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Bron: Vlucht-Vertraagd
Kom in contact met Vlucht-Vertraagd.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*