De Jacoba Burght in Oostvoorne – Zuid-Holland

De Jacoba Burght

Zaterdag 5 september 2020 was er een rondleiding bij de Jacoba Burght in Oostvoorne (gemeente Westvoorne), Zuid-Holland. I.v.m. Corona moest je jezelf hiervoor opgeven, met een bepaald tijdsvak en was er een rondleiding met een Gids georganiseerd.


De Burght wordt ook wel de Burght van Voorne genoemd en werd in opdracht van de Heren van Voorne gebouwd. Begin deze eeuw (rond 1934) is er een gedeelte opgegraven en opnieuw gebouwd, de contouren van de Burght zoals het ooit was. Het geeft een beeld van hoe het ooit geweest moet zijn. De motteburght in zijn oorspronkelijke gedaante staat ook op een van de afbeeldingen hieronder. De voorburght is niet meer zichtbaar, dat is nu een grasveld.

Je kunt goed de dikke muren zien, de slotgracht om de burght, de kelder, een stukje geschiedenis uit de omgeving. De burght is een rijksmonument en eigendom van monumentenbezit. Voor de echte geschiedenis kunt u terecht op de wikepedia pagina’s of op de website van monumentenbezit.

Het is geen groots spectakel want er is niet heel erg veel meer te zien van de oorspronkelijke burght, maar zeker wel leuk om eens een keer te bekijken als u in de buurt van Oostvoorne bent.
Let wel heel goed op als je met kleine kinderen bent, want er zijn hoge muren en daar kun je heel makkelijk af vallen!

© Miviso.nl

Hieronder de locatie (google maps) van “De Jacoba Burght” (Hoflaan 6, 3233 AN Oostvoorne)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*