Excursiereis 5 dagen Valkenburg, Maastricht en Belgische Ardennen

Nederland

Excursiereis 5 dagen Valkenburg, Maastricht en Belgische Ardennen

Dag 1 Valkenburg
Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar het gezellige Valkenburg. De middag kunt u Valkenburg op eigen gelegenheid verkennen. Met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren, te voet of per trein door de gemeentegrot of heerlijk aan de Limburgse vlaai op één van de vele terrasjes. We overnachten in het gezellige hotel Schaepkens van St. Feyt op loopafstand van het centrum.

Dag 2 Maastricht
Na het ontbijtbuffet vertrekken we per touringcar naar Maastricht. U kunt deelnemen aan de stadswandeling met gids of Maastricht op eigen gelegenheid bekijken. Maastricht kent vele mooie plekjes in de binnenstad zoals het Onze Lieve Vrouweplein, de stadswallen, de parken, het Jekerkwartier en de monumentale kerken St. Jan en de basiliek van St. Servaas. Bij mooi weer zult u vast neerstrijken op één van de terrassen rondom het beroemde Vrijthof. Hier proeft u de Bourgondische instelling waar de Maastrichtenaren om bekend staan. Het centrum van Maastricht is autovrij en dat nodigt uit tot shoppen.

Het Stokstaart kwartier kent een grote diversiteit aan winkels: leuke boetiekjes, kleine specialiteitenwinkeltjes, maar ook de grote en bekende ketens. In de middag kunt u deelnemen aan een boottocht op de Maas langs Maastricht, het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (verdrag van Maastricht) en de St-Pietersberg tot de Belgische grens en weer terug. U kunt deze boottocht combineren met een bezoek aan de St. Pietersberg voor bijvoorbeeld een wandeling of een rondleiding door de grotten, want de boot maakt daar een korte stop. U kunt dan met één van de latere boten terugkeren naar Maastricht. De stadswandeling Maastricht dient bij boeking te worden doorgegeven. De rondvaart op de Maas dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 3 Mergellandroute, Drielandenpunt en stoomtrein
We maken vandaag een mooie tocht over de Mergellandroute. Deze route voert ons over kronkelige landweggetjes met een prachtig uitzicht over het Limburgse heuvellandschap. Vanuit Schin op Geul heeft u de mogelijkheid om met een authentieke stoomtrein over de ‘Miljoenenlijn’ het Langste Museum van Limburg, verder te rijden. Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! Hierna brengen we een bezoek aan het Drielandenpunt In Vaals waar Duitsland, België en Nederland elkaar ontmoeten.
De rit met de Miljoenenlijn (Schin op Geul – Simpelveld) dient bij boeking te worden doorgegeven.

Dag 4 Belgische Ardennen met watervallen Coo, grotten van Han en Durbuy
Vandaag gaan we de Belgische Ardennen ontdekken. Via een prachtige route langs rotsen, ravijnen en idyllische riviertjes rijden we naar de watervallen van Coo. De waterval is met 15 meter de hoogste en meest beroemde waterval van België. In Han heeft u de keuze, een bezoek aan de grotten of aan het wildpark. Een honderdjarige tram brengt u naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa.

Met een gids start de wandeling door indrukwekkende zalen. De tour eindigt over de indrukwekkende hangbrug. Iets minder te been? stap dan in de safaricar van het naastgelegen wildpark Coo. Onderweg vertelt de gids over de Europese ‘big five’ : de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. Verschillende haltes zijn voorzien om de dieren te bekijken en van de panorama’s te genieten. Op de terugweg naar het hotel maken we een stop in Durby aan de rivier de Ourthe. Durbuy is een prachtig klein stadje met een schitterend compact historisch centrum.

Dag 5 Witte stadje Thorn, kasteeltuinen Arcen en terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden naar het witte stadje Thorn. De straten met kinderkopjes, de prachtige abdij en de karakteristieke witte huizen van Thorn zijn al jaren een toeristische trekpleister. Vervolgens rijden we door naar Arcen. In Kasteeltuinen Arcen kunt u genieten van 32 hectare park vol geur en kleur met unieke tuinen, vijverpartijen en watervallen en een historische buitenplaats met 17de eeuws kasteel. Niet voor niets door de ANWB genomineerd tot het leukste Limburgse uitje van 2017! Op ons verzamelpunt kunt u nog genieten van een heerlijk diner alvorens u met onze servicelijn naar uw opstapplaats wordt gebracht.

Bron: Effeweg
Actuele Aanbiedingen Effeweg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*