Natuurhuisje – Fiets- en wandeltochten

Natuurhuisje – Fiets- en wandeltochten

(update Juli 2022)

Fiets- en wandeltochten. In Drenthe kun je de leukste wandel- en fietsroutes ontdekken, van korte ommetjes tot lange fietstochten; er is voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld in natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Wold of een gevarieerde wandeling in de Drentsche Aa.

In natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt een zeer mooie wandelroute: Wapserveld. Deze route van 15 kilometer brengt je over het Wapserveld en Berkenheuvel. Je start en eindigt bij de schaapskooi, net buiten Doldersum. Vanaf hier gaat de kudde Schoonebeker heideschapen de hei op en in de zomer bestaat de kudde uit zo?n vijfhonderd schapen! Dit zijn niet de enige dieren die je tegen gaat komen, op de heide grazen ongeveer tachtig Sayaguesa-runderen. Ze zien er indrukwekkend uit, maar het zijn rustige dieren. Mocht je ze tegenkomen tijdens je wandeling, dan gaan ze meestal uit zichzelf aan de kant. Samen met de schapen voorkomen ze dat de heide dichtgroeit.

Een andere mooie route in het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een stuk korter (2.7 kilometer) dan de wandelroute Wapserveld, maar zeker niet minder prachtig. Tijdens je route loop je op een pad waar een donkergroene jonge Douglas staat. Pluk er een paar naalden vanaf en je ruikt een heerlijke dennengeur. Ook kom je een van de oudste bomen tegen, de oude den. Niemand weet hoe oud de boom precies is, maar zeker meer dan 200 jaar. Tijdens de wandeling kom je niet alleen beplanting tegen, maar ook vennen en veentjes. Dit ligt boven het grondwater en is niet verbonden met het oppervlaktewater van sloten en meren.

Een wandeling door de Drentsche Aa laat je kennismaken met de gevarieerde natuur die het landschap te bieden heeft. Op het voormalige landgoed Ter Borgh bij Anloo kun je deze route van vijf kilometer starten en brengt je langs diverse hoogtepunten. Zo wandel je door een afwisselend bos met een rijke variatie aan bomen. Tijdens de route kom je langs het Pinetum, een coniferencollectie, en is zeker een bezoek waard. Het Drentsche Aa lijkt misschien een gewoon wandelbos, maar het biedt ook een rijke geschiedenis. Je vindt er de sporten van duizenden jaren menselijke activiteiten.

Mocht je toch liever een fietstocht maken, dan is dat ook zeker mogelijk. Fietsroute Vlinders brengt je door drie natuurgebieden in Drenthe en is 52.6 kilometer lang. Heb je een groepsaccommodatie in de lente of de zomer geboekt, dan heb je kans om vlinders tegen te komen. Maar ook in de herfst of winter is deze tocht de moeite waard. Je fietst door de lommerrijke bossen met vennen en uitgestrekte heide waar schaapskuddes grazen. Hier fladderen nogal wat vlindersoorten, maar mocht je niets tegenkomen dan kun je onderweg altijd stoppen bij het vlinderparadijs Papiliorama in Havelte.

Een andere mooie fietsroute is ?Rondje Drentsche Aa? van 32 kilometer. Stap op de fiets en ontdek het schitterende landschap van Nationaal Park Drentsche Aa. Je komt langs de mooiste uitgestrekte bossen, houtwallen en heidevelden, maar ook langs de hunebedden en historische molens. Op de route kom je langs de Gasterse Duinen; een schitterend en uniek gebied van stuifzandduinen met middeleeuwse karrensporen en een hunebed. Of proef de lokale zuivel bij Kaasmakerij Karwei, waar op ambachtelijke wijze ?Drentsche Aa zuivelproducten? worden gemaakt uit biologische melk. Wanneer je de route vervolgt kom je langs de korenmolen van Rolde uit 1873 en de korenmolen de Zwaluw uit 1837 die zeker een bezoekje waard zijn.

Natuurhuisje is een online portal waar particuliere verhuurders hun vakantiehuizen in de natuur kunnen verhuren en waar geïnteresseerde gasten deze huizen kunnen boeken. Gast en verhuurder komen hier samen en delen hun liefde voor de mooiste plekjes in de natuur. Ongerepte plekken die erop wachten om nog ontdekt te worden. Stel je eens voor: wakker worden door het gezang van vele vogels, ontbijten op jouw eigen terras met uitzicht over akkers en bossen en daarna de schoenen aan voor een flinke wandel- of fietstocht langs het nabijgelegen meer. Dát is vakantie vieren in een natuurhuisje! Alle vakantiehuizen op de website van Natuurhuisje voldoen aan de volgende criteria: Ze liggen midden in de natuur – Ze liggen weg van de massa – Ze liggen niet op (grootschalige) vakantieparken.

Bron: Natuurhuisje.nl

Bekijk hier de overige huisjes van Natuurhuisje of alle vakantiewoningen in Nederland

Gaat u op Vakantie -> Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer

Deel dit bericht:

Plaats een reactie

Mobiele versie afsluiten