Natuurhuisje – Nationale parken in Drenthe

Natuurhuisje – Nationale parken in Drenthe

(Update Oktober 2022)

Nationale parken in Drenthe. In Drenthe is de natuur nooit ver weg! Deze provincie ligt ingeklemd tussen Duitsland en de provincies Friesland, Groningen en Overijssel. In deze lichtbevolkte provincie heb je ruime keus uit vele mooie natuurgebieden om heerlijk te recreeren, te wandelen en te fietsen. Je vindt in Drenthe maar liefst drie spectaculaire Nationale Parken, allemaal uniek op hun eigen manier! De eerste daarvan is het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit natuurgebied ligt op de grens van Drenthe en Friesland. Hier waan je je in een natuurparadijs bestaande uit heidevelden, stuifzandgebieden en bossen. Door deze gevarieerde landschappen kun je hier dan ook veel verschillende dieren spotten, zoals de steenmarter, de raaf, de hagedis, de adder en de buizerd. Als je meer informatie over dit gebied wilt, kun je het bezoekerscentrum in Appelscha en Diever bezoeken.

Dan hebben we als tweede Nationaal Park het Dwingelderveld. Dit is weer een heel ander soort natuurgebied, gekenmerkt door natte heidegebieden. Het is het grootste natte heidegebied van westelijk Europa! Dit in combinatie met de eeuwenoude bijzondere karrensporen die er zijn gevonden, maakt dit nationaal park een Natura 2000-gebied. Je vindt hier onder andere koeien, Schotse hooglanders en Drentse schaapskuddes. Deze dieren zijn ingezet om de begroeiing een beetje in toom te houden. Het bezoekerscentrum van dit park vind je nabij Ruinen.

Het laatste Nationaal Park in Drenthe is het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentscha Aa. Dit is een enorm natuurgebied, namelijk het twee na grootste Nationaal Park van Nederland. Dit gebied is om vele redenen bijzonder, en dit heeft alles te maken met de focus op de natuur, maar ook op de landbouw en de leefbaarheid. Dit laatste komt door de cultuurhistorische waarde van het landschap, waardoor de cultuur net zo veel wordt beschermd als de natuur. Je vindt hier onder andere beken zoals de Drentsche Aa, die vrijwel onaangetast zijn door de mensheid! Daarnaast kun je je struinen door een natuurparadijs bestaande uit bosgebieden, heidevelden, houtwallen, landbouwgronden, essen en pittoreske dorpjes en boerderijen.

Natuurhuisje

Natuurhuisje is een online portal waar particuliere verhuurders hun vakantiehuizen in de natuur kunnen verhuren en waar geïnteresseerde gasten deze huizen kunnen boeken. Gast en verhuurder komen hier samen en delen hun liefde voor de mooiste plekjes in de natuur. Ongerepte plekken die erop wachten om nog ontdekt te worden. Stel je eens voor: wakker worden door het gezang van vele vogels, ontbijten op jouw eigen terras met uitzicht over akkers en bossen en daarna de schoenen aan voor een flinke wandel- of fietstocht langs het nabijgelegen meer. Dát is vakantie vieren in een natuurhuisje! Alle vakantiehuizen op de website van Natuurhuisje voldoen aan de volgende criteria: Ze liggen midden in de natuur – Ze liggen weg van de massa – Ze liggen niet op (grootschalige) vakantieparken.

Bron: Natuurhuisje.nl

Bekijk hier de overige huisjes van Natuurhuisje of alle vakantiewoningen in Nederland

Gaat u op Vakantie -> Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer

Deel dit bericht:

Plaats een reactie