Natuurhuisje – Vakantie in Gelderland

Natuurhuisje – Vakantie in Gelderland

(Update Maart 2022)

Vakantie in Gelderland. De provincie Gelderland wordt vaak meteen geassocieerd met de Veluwe. Deze regio is een van de prachtigste natuurrijke regio?s van heel Nederland, maar Gelderland heeft nog veel meer te bieden dan alleen dit natuurgebied. Zo vind je in het oosten van de provincie de Achterhoek waar je kunt genieten van glooiende coulisselandschappen en veenlandschappen. Gelderland is de grootste provincie van Nederland en daarmee valt er heel wat te beleven! In de natuur zal je je geen moment hoeven te vervelen, maar ook valt er genoeg culturele afwisseling te vinden in Gelderland. Wat dacht je van een heerlijke ruitertocht, wandeling of fietstocht in de natuur? Op sommige plekken kun je zelfs kanoen en ballonvaren, ideaal voor de avontuurlijke groepen!

De Veluwe
Wanneer je in Gelderland bent valt er heel wat te beleven en doen, maar toch mag een bezoekje aan de Veluwe echt niet ontbreken! Dit uitgestrekte gebied bestaat vooral uit bossen, met een totale oppervlakte van maar liefst 91.000 hectare. Je vindt hier nog veel wilde dieren zoals wilde zwijnen, herten en wisenten. Vooral in het Nationaal Park de Hoge Veluwe vind je indrukwekkende flora en fauna! Daarnaast kun je op de Veluwe rekenen op zandverstuivingen, heidevelden en landgoederen, maar ook vind je hier aardig wat cultuur. Uitkijktorens, kastelen, musea en pittoreske dorpen vind je allemaal op de Veluwe.

De Veluwe kun je op eigen houtje verkennen met een wandeling of fietstocht, maar je kunt ook onder begeleiding van een gids de omgeving verkennen. Hij vertelt je dan graag alles over de flora en fauna die je tegenkomt. Ook vind je op de Veluwe verschillende mooie landgoederen, zandverstuivingen, heidevelden, musea, kastelen en uitkijktorens. Aan cultuur kun je hier dus ook nog heel wat ontdekken! Wist je dat we op de Veluwe zelfs onze eigen big five hebben? Oke, natuurlijk bestaat die van ons niet uit leeuwen en neushoorns (gelukkig maar!), maar toch zijn het een paar indrukwekkende dieren, die je absoluut gespot wilt hebben tijdens je verblijf in een B&B op de Veluwe. Onze eigen big five bestaat uit: het wilde zwijn, het edelhert, de vos, de ree en natuurlijk de Schotse Hooglander.

Wanneer je op eigen houtje de Veluwe gaat ontdekken is de kans natuurlijk niet heel groot dat je deze 5 dieren allemaal tegenkomt. Laat je daarom dus eerst goed informeren door de boswachter of trek er extra vroeg in de ochtend op uit en wees zo stil mogelijk! Op die manier is de kans het grootst dat je 1 van deze bijzondere dieren kunt spotten en dat je ze natuurlijk niet meteen wegjaagt. Wil je foto?s gaan maken, vergeet dan je telelens niet, want wanneer je te dichtbij komt, maken ze zich snel uit de voeten. Nog een voordeel van een vroeg bezoekje aan de Veluwe, is dat je bij mooi weer natuurlijk kunt genieten van een prachtige zonsopgang. Wat is er mooier dan het spotten van onze wilde dieren tijdens de prachtige verschijning van de zon die opkomt? Ook ?s avonds heb je grote kans om de wilde dieren te spotten en bijkomend voordeel van ?s avonds op de Veluwe verblijven is het feit dat je kunt genieten van een prachtige sterrenhemel.

De Betuwe en de Achterhoek
Waar je je op de Veluwe juist waant in een bosrijk landschap, kun je in andere regio?s genieten van andere landschappen. Zo vind je in de Betuwe vooral rivierlandschappen en prachtige fruitboomgaarden. De Betuwe ligt tussen twee rivieren en is prachtig om te ontdekken. Natuurlijk staat de Betuwe bekend om de vele boomgaarden die je er vindt. In de Achterhoek kun je dan weer genieten van uitgestrekte coulisselandschappen. In de Achterhoek bevind je je tevens dichtbij de grens van Duitsland, waardoor je prima een uitstapje naar Duitsland kunt maken met de hele groep. Vooral de plaatsen Vreden, Bocholt, Munster en Emmerik zijn een bezoekje waard, maar ook kun je gaan wandelen in bijvoorbeeld de bossen rondom Kleef.

Natuurhuisje

Natuurhuisje is een online portal waar particuliere verhuurders hun vakantiehuizen in de natuur kunnen verhuren en waar geïnteresseerde gasten deze huizen kunnen boeken. Gast en verhuurder komen hier samen en delen hun liefde voor de mooiste plekjes in de natuur. Ongerepte plekken die erop wachten om nog ontdekt te worden. Stel je eens voor: wakker worden door het gezang van vele vogels, ontbijten op jouw eigen terras met uitzicht over akkers en bossen en daarna de schoenen aan voor een flinke wandel- of fietstocht langs het nabijgelegen meer. Dát is vakantie vieren in een natuurhuisje! Alle vakantiehuizen op de website van Natuurhuisje voldoen aan de volgende criteria: Ze liggen midden in de natuur – Ze liggen weg van de massa – Ze liggen niet op (grootschalige) vakantieparken.

Bron: Natuurhuisje.nl

Bekijk hier de overige huisjes van Natuurhuisje of alle vakantiewoningen in Nederland

Gaat u op Vakantie -> Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer

Deel dit bericht:

Plaats een reactie