Natuurhuisje – Wandelingen voor jou en je hond

Natuurhuisje – Wandelingen voor jou en je hond

(update Juli 2022)

Wandelingen voor jou en je hond. We trekken er weer volop op uit en spenderen zoveel mogelijk tijd in de natuur. Naar het strand, het bos of de heide? Jij neemt je favoriete viervoeter het liefst overal mee naartoe. En dat begrijpen wij als geen ander! Daarom hebben wij voor jou en je hond de 5 leukste wandelingen op een rijtje gezet, en dat dichtbij huis, in Nederland. Wel zo handig! Dus waar wacht je nog op, trek je wandelschoenen aan en ga er vol inspiratie op uit.

Ravotten in het zand of rennen door het bos
Heerlijk toch, dat jouw trouwe viervoeter kan genieten van alle vrijheid op de heide of in het bos? Laat je hond kennis maken met de verschillende natuurgebieden, geluiden en geuren. En dat, terwijl jij geniet van een heerlijke wandeling midden in de natuur. Let bij deze wandelingen wel goed op de bordjes langs het pad, zodat je goed op de hoogte bent waar je hond eventueel aangelijnd moet zijn. Op deze manier blijft de natuur, en al het moois wat er leeft, goed beschermd.

De Lange Duinen, Utrechtse Heuvelrug – Utrecht
De Lange Duinen, ook wel Soesterduinen genoemd, is een ?levend? stuifzandgebied in de Utrechtse Heuvelrug. Bij de Lange Duinen is het heel fijn wandelen over heideterreinen en tussen de oude loof- en naaldbomen. Het ene moment loop je op een lekker breed pad en even daarna slingert het pad tussen de bomen door. In dit gebied is het echt speelkwartier voor je hond, hij mag hier namelijk overal loslopen. Volop ruimte om te ravotten, takken te slepen, te rennen en vooral heel veel plezier te hebben. Leuk om te weten; het gebied De Lange Duinen is zelfs z¢ uniek dat het is uitgeroepen tot een aardkundig monument, een lust voor het oog!
Verblijf in een natuurhuisje in Utrecht.

Het Strokelbos, Harderwijk – Gelderland
Dit is de plek in Harderwijk om met de hond heen te gaan. Er zijn speciaal voor hondenliefhebbers drie routes uitgestippeld (5, 7.5 en 9 km). Hier kunnen jullie genieten van alle rust en natuurpracht die het Strokelbos te bieden heeft. Neem de riem wel altijd mee tijdens deze wandelingen, want alleen de route van 5 kilometer loopt volledig door het losloopgebied. Je wandelt hier heerlijk tussen de oude loof- en naaldbomen. Geniet na zonsopgang in de ochtenddauw van de stilte en de prachtige natuur.
In deze natuurhuisjes in Gelderland is je hond van harte welkom.

Het Twiske, Amsterdam/Purmerend – Noord-Holland
Dat elke hond verschillend is, dat weten we maar al te goed. De een gaat het liefst alleen op avontuur terwijl de ander liever omringd is door andere honden of hard achter een bal aan rent. En wat dacht je van een verfrissende plons in het water? In dit natuurgebied zijn er twee hondenstranden waar je hond lekker kan afkoelen op een warme zomerdag. Een ding is zeker, wandelen met je hond verveelt nooit! In dit natuurgebied kan je jezelf eindeloos vermaken. Wandelen langs de waterkant staat natuurlijk voorop, maar hoe leuk is het om met je hond ook ¢p het water te gaan? Er zijn hier volop mogelijkheden om een bootje of kano te huren, zo kun je het gebied op een hele andere manier verkennen. Ben je niet zo?n held op het water? Neem dan lekker een kleedje mee, wat hapjes en drankjes en geniet van een picknick bij het water.
Ontdek leuke natuurhuisjes in Noord-Holland.

Loonse en Drunense Duinen
Loonse en Drunense Duinen – Noord-Brabant
Hier wandelen is een waar feestje voor jullie allebei. Er zijn namelijk twee routes waar jouw trouwe maatje gewoon lekker los kan lopen. De loslooproute van 4,5 km bij De Roestelberg en een route van 4 km tussen Natuurpoort Herberg De Drie Linden en De Rustende Jager. En dat niet alleen, zit je hond nog vol energie na een wandeling? Dan kan hij nog uren spelen in het losloopgebied in Bosch en Duin, terwijl jij geniet van de uitgestrekte heidevelden, rivierduinen, het bos en de meest indrukwekkende veenmoerassen. Goed om te weten; op de andere routes is je hond ook welkom, maar dan wel aan de riem.
Bekijk hondvriendelijke natuurhuisjes in Noord-Brabant.

Landgoed de Hamert – Limburg
Dit prachtige en gevarieerde landgoed ligt in Noord-Limburg, vlakbij de Duitse grens. Landgoed de Hamert is onderdeel van het nationaal park de Maasduinen en is zo?n 900 ha groot, genoeg ruimte voor jou en je harige vriend om te genieten van de natuur. Er zijn 3 routes waar honden welkom zijn (groene – 2 km, zwarte – 4.5 km en rode – 5 km). Hier dwaal je door een combinatie van bossen, heide, akkers en vennen. En dat niet alleen, ook loop je langs een oorlogsmonument en vind je hier de bekende paraboolduinen. Kortom, een heel veelzijdig gebied!
Enthousiast om dit landgoed te gaan verkennen? Bekijk natuurhuisjes in Limburg.

Natuurhuisje is een online portal waar particuliere verhuurders hun vakantiehuizen in de natuur kunnen verhuren en waar geïnteresseerde gasten deze huizen kunnen boeken. Gast en verhuurder komen hier samen en delen hun liefde voor de mooiste plekjes in de natuur. Ongerepte plekken die erop wachten om nog ontdekt te worden. Stel je eens voor: wakker worden door het gezang van vele vogels, ontbijten op jouw eigen terras met uitzicht over akkers en bossen en daarna de schoenen aan voor een flinke wandel- of fietstocht langs het nabijgelegen meer. Dát is vakantie vieren in een natuurhuisje! Alle vakantiehuizen op de website van Natuurhuisje voldoen aan de volgende criteria: Ze liggen midden in de natuur – Ze liggen weg van de massa – Ze liggen niet op (grootschalige) vakantieparken.

Bron: Natuurhuisje.nl

Bekijk hier de overige huisjes van Natuurhuisje of alle vakantiewoningen in Nederland

Gaat u op Vakantie -> Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer

Deel dit bericht:

Plaats een reactie

Mobiele versie afsluiten