op vakantie naar Andorra

op vakantie naar Andorra

Andorra is een aantrekkelijke bestemming voor een heerlijke vakantie in het hart van de prachtige Pyreneeën. Het ligt tussen het mooie Frankrijk en het zonnige Spanje in en is niet alleen een tax-free paradijs. De vallei Grandvalira biedt ook nog eens uitstekende sportieve mogelijkheden voor de wintersport. Met zo’n 65 bergtoppen boven de 2000 meter is Andorra het op een na hoogste bergstaatje van Europa. De hoogste bergtop is te vinden op 2942 meter hoogte en heet ‘Pic de Coma Pedrosa’.

In de hoofdstad Andorra la Vella, op maar circa 4 kilometer afstand van Encamp, kun je lekker eten in uitstekende restaurants. In deze stad is een dagje naar de thermische baden van het Caldea-centrum ook een aantrekkelijk alternatief voor een dag op de pistes. Verder kun je tijdens je Andorra vakantie ijsduiken, sneeuwscooters en iglo’s bouwen. Dat klinkt goed!Naar Andorra op vakantie betekent: sneeuwzekerheid
Door de hoogte biedt Andorra een aantal sneeuwzekere skibestemmingen waarvan Pas de la Casa en Soldeu de bekendste en leukste zijn. Wat Pas de la Casa extra aantrekkelijk maakt, is dat alles op loopafstand ligt. Dat geldt voor zowel de skiliften als voor de uitgaansgelegenheden. Door het enorme aanbod van bars, clubs en restaurants wordt Pas de la Casa soms zelfs het Ibiza van de Pyreneeën genoemd. Soldeu heeft een oude dorpskern met een gezellig centrum waar je heerlijk kunt winkelen en een keuze kunt maken uit één van de prima restaurants. En Soldeu is een dorp met zowel oude Romeinse als moderne invloeden. Wanneer je naast skiën ook van winkelen houdt, zit je zeker goed tijdens een vakantie in Andorra. Er zijn volop winkels waar je naar hartelust belastingvrij kunt winkelen.

De regio Vallnord is een prachtig skigebied en bestaat uit de kleine gebieden Pal, Arinsal en Arcalis. Deze kleine gebieden vind je nabij de Spaanse grens in een bosrijke omgeving. De kleinere gebieden, Pal-Arinsal en Ordino-Arcalis kun je eenvoudig bereiken, ook al zijn ze niet verbonden met elkaar. Het gebied heeft 92 kilometer aan gemarkeerde pistes en is bekend vanwege de vele hoogteverschillen. Door goede verbinding van de gondel tussen de skigebieden zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor beginners. En ook de gevorderde wintersporter zit hier goed.

Bron: Sunweb.nl (Update Juni 2023)

Gaat u op Vakantie -> Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer

Deel dit bericht:

Plaats een reactie