op vakantie naar Oostenrijk

op vakantie naar Oostenrijk

Oostenrijk is voor Nederlanders een zeer populair wintersport vakantieland. De combinatie van veel gezelligheid en prachtige skigebieden voor alle soorten skiërs en snowboarders maken Oostenrijk tot een waar winterwalhalla. Oostenrijk heeft ook een schitterende natuur en is met 38% aan bos dan ook één van de meest bosrijkste landen van Europa. In Oostenrijk is zoveel te zien, te beleven en te ontdekken dat er heel vaak gekozen wordt voor Oostenrijk als het gaat om een wintersportvakantie. Dankzij de natuurlijke ligging ben je altijd verzekerd van goede sneeuwcondities. Je kunt je skivakantie Oostenrijk doorbrengen in een klein, authentiek dorpje maar ook in een van de vele grotere plaatsen, waar het feest tot in de kleine uurtjes doorgaat. De populairste skigebieden van Oostenrijk zijn: Zillertal, Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, Ski Amadé en Arlberg Skiregion.

Maar ook de kleine skigebieden met minder kilometer aan pistes zijn zeer de moeite waard, zeker voor families. Arlberg Skiregion bij St. Anton en Lech en Silvretta Arena bij Ischgl zijn ideale gebieden voor gevorderden en freeriders. Houd je van Après-ski? Dan moet je zeker eens naar: Zillertal (Gerlos, Mayrhofen) of naar Skicircus Saalbeach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, waar je naast naast een bruisend nachtleven ook prachtige pistes vindt. Ga je met kleine kinderen op wintersportvakantie? Dan is het luxe maar zeer kindvriendelijke Serfaus-Fiss-Ladis een aanrader. En wintersporters die zich geen zorgen willen maken over sneeuwhoogtes kiezen voor Sölden-Hochsölden of voor Arlberg Skiregion. Wintersport Oostenrijk, alles is hier mogelijk!



Gevorderde wintersporters die van een uitdaging houden zijn ook op de juiste plek in Oostenrijk. Er zijn voldoende bestemmingen waar veel uitdagende pistes te vinden zijn. Montafon, Zell am See-Kaprun en Arlberg Skiregion staan bekend als off-piste paradijzen. Hou je van wat actie? Freestylers kunnen hun hart ophalen in een van de vele funparks die Oostenrijk rijk is. De mooiste snowparks vind je in: Mayrhofen, Flachau en Leogang.

Een gezellige wintersportvakantie in Oostenrijk: waar ga je slapen? Er is een groot aanbod aan pensions, appartementen, chalets en hotels. Er is voor ieder wat wils. De keuze voor een hotels ligt voor de hand wanneer je wil genieten van service, verzorging en uitgebreide faciliteiten. Chalets en vakantiehuizen, zijn geschikt voor uiteenlopende gezelschappen en bieden je de vrijheid om je vakantie in te delen zoals jij dat wil.

Er zijn verschillende manieren van vervoer om je vakantiebestemming in Oostenrijk te bereiken. De meeste winersporters kiezen nog altijd voor de vrijheid van de auto. Dit is vaak voordeliger en je kunt zelf bepalen hoe laat je weggaat. Wanneer je met de auto naar Oostenrijk reist, dien je wel een Autobahn Vignet aan te schaffen. Wil je snel op de latten staan? Kies dan voor een vliegreis naar de Alpen! Met het vliegtuig bereik in korte tijd de luchthaven van Innsbruck of Salzburg en kun je vaak nog dezelfde dag nog op de piste staan. Wintersport Oostenrijk, welke manier van vervoer kies jij?

Bron: Sunweb.nl (Update Juni 2023)

Gaat u op Vakantie -> Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer

Deel dit bericht:
FacebookTwitterEmailWhatsAppLinkedInPinterestPrintFriendly

Plaats een reactie

Mobiele versie afsluiten