op vakantie naar Tsjechie

op vakantie naar Tsjechie

Tsjechië is een mooi en groot land met veel oude gebouwen. De hoofdstad Praag is dan ook een veel bezochte plaats voor een mooie stedentrip of lekker lang weekendje weg. Praag of Praha zoals ze het noemen (ook wel Praque). De historie van Tsjechië is op fraaie wijze zichtbaar in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het oude gedeelte van de stad is goed bewaard gebleven en je vindt er heel veel mooie oude gebouwen, een prachtige oude binnenstad dus.

Maar ook de bruggen en het water, echt heel mooi om te zien. Praag is een relatief goedkope stad, als je niet de echte drukte opzoekt. Al met al een prachtige vakantiebestemming. Ga dus minstens een keer in je leven deze kant op, je moet het een keer gezien hebben!

Als er één stad met recht de Gouden Stad genoemd mag worden, is dat Praag. De Tsjechische hoofdstad was ooit de zetel van goudmakers. Het bekende Gouden Straatje wat u tijdens uw weekend Praag kunt bezoeken herinnert aan deze periode. De Praagse Burcht domineert de stad. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. Ook heel oud is de brug over de Moldau, de Karelsbrug, heerlijk om over te flaneren. De diverse wijken van Praag hebben door hun talloze smalle straatjes, stegen, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen en gezellig karakter.

Voor alle leeftijden is er wel iets te beleven in Praag. Het beroemde Gouden Straatje en de Karelsbrug mogen zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek, net als de oude Joodse wijk. Uiteraard zijn er naast deze bezienswaardigheden nog veel meer leuke dingen te doen en te bezoeken. Praag is vooral bekend om het grote aanbod aan sieraden, kristal en houtsnijwerk tegen gunstige prijzen. Sieraden koopt u het best bij Halada met meerdere winkels in de stad. Kristal koopt u bij Celetna met een ruim en gevarieerd aanbod. Een goede keuze aan houtsnijwerk is te koop bij Ceska Lidova Remesla.

Bekijk hier de mogelijke Stedentrips naar Praag van deJongIntra

Bekijk hier alle vakantiewoningen in Tsjechie van Chalet.nu

Bron: deJongIntra.nl

Gaat u op Vakantie -> Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer

Deel dit bericht:

Plaats een reactie