Wat is uw vergoeding bij een vlucht vertraging

Vakantie - lekker even weg

Wat is uw vergoeding bij een vlucht vertraging

Alles over uw rechten. Wanneer heb ik recht op financiële compensatie?

U heeft in principe recht op compensatie als:
u door een vertraging, annulering of overboeking/instapweigering van een vlucht meer dan 3 uur later gearriveerd bent op uw eindbestemming;
en u bent vertrokken vanaf een EU-luchthaven, of vanaf een luchthaven buiten de EU naar een EU-luchthaven én vloog met een maatschappij die in de EU gevestigd is.

Verder moet elke vertraging of annulering apart beoordeeld worden om vast te stellen of de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk gesteld kan worden, of dat er misschien sprake was van overmacht.

Wanneer is er sprake van buitengewone omstandigheden of overmacht? Er zijn in de wetgeving een aantal ‘buitengewone omstandigheden’ omschreven. Als de vertraging of annulering hierdoor is ontstaan, geldt dit soms als overmacht. In deze gevallen kan het zo zijn dat de luchtvaartmaatschappij geen compensatie hoeft uit te betalen. Een vulkaanuitbarsting is hier een voorbeeld van. Ook een bommelding op de luchthaven of politieke onrust is doorgaans overmacht.

Onze claimcalculator houdt hier tot op zekere hoogte rekening mee, maar we doen altijd nog een handmatige beoordeling. Luchtvaartmaatschappijen zullen zich in de regel altijd op ‘buitengewone omstandigheden’ beroepen; dit betekent echter niet dat dit terecht is. Daarom toetsen wij dit streng.

Hoe wordt bepaald op hoeveel compensatie ik recht heb?
De hoogte van uw compensatie is afhankelijk van de afstand van uw vlucht en de lengte van uw vertraging. Dit komt uit op:
• een vergoeding van € 250,- als de afstand minder dan 1500 km is
• een vergoeding van € 400,- bij een afstand tussen 1500 en 3500 km
• een vergoeding van € 600,- bij een afstand meer dan 3500 km naar of vanaf een luchthaven buiten de EU (€ 300,- vergoeding bij een vertraging tussen 3 en 4 uur)

Bij annuleringen geldt een andere categorisering. In principe is er recht op een vergoeding als door een annulering de passagier meer dan 2 uur later dan gepland op zijn eindbestemming arriveert.

Bron: Vlucht-Vertraagd
Kom in contact met Vlucht-Vertraagd.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*