WorkRave

Dit is de tool om de kwalijke gevolgen van langdurig beeldschermwerk (RSI, vierkante ogen, overgewicht en gebrek aan persoonlijke contacten) tegen te gaan. WorkRave nestelt zich bij het opstarten van Windows in het systeemvak en komt daaruit zodra een zelf instelbare tijd is verstreken. Ho! Het is tijd voor een micropauze, tijd voor koffie of tijd om nu echt te stoppen! Standaard staat de interval tussen micropauzes op drie minuten en tussen rustpauzes op drie kwartier. WorkRave signaleert als er even geen activiteit plaatsvindt op het systeem en verdisconteert dat in de terugtelklok die meldt dat het tijd is voor een micro- of rustpauze. Negeren is bijna niet mogelijk, omdat het waarschuwingssignaal heel irritant door het beeld blijft knipperen.

De micropauze is na dertig seconden weer voorbij, eerder of later kan ook. De rustpauze is echter een wat ingrijpender tijdsverdrijf. Een rustpauze negeren is onmogelijk, want het meldingsscherm laat zich niet verwijderen. Daarentegen wordt de gebruiker tien minuten gestimuleerd rek- en strekoefeningen te doen die grafisch worden weergegeven.

WorkRave is een prachtig en uitermate zinvol programma dat ervoor zorgt dat u langer leeft. Of dan toch in ieder geval gezonder achter de pc kunt werken.

Download: http://www.workrave.org/download/

Deel dit bericht:

Plaats een reactie