GEBERIT cursussen voor de Installatie Techniek

GEBERIT cursussen voor de Installatie Techniek:

BASISTRAINING ZELFSTANDIGE PROFESSIONAL
De tijd dat je je als installateur van sanitair voorzieningen alleen bezighield met het installeren en onderhouden van badkamerkeramiek is voorbij. Vandaag verwachten klanten meer van je. Dat je bijvoorbeeld verstand hebt van de constructie waar het toilet tegenaan geplaatst moet worden. Van afvoertechniek. En het waterdicht maken van de badkamer. Dat alles -en meer- komt aan bod in onze basistraining voor zelfstandigen.

Inhoud cursus: Niets is realistischer dan de praktijk. Daarom zetten we de praktijk centraal. Zo hebben wij in ons kenniscentrum bijvoorbeeld een voorbeeldbadkamer en een halfhoge wand opgebouwd. Hier geven we antwoord en inzicht op vragen over zaken als wandconstructies, afvoertechnieken en waterdichtheid. Ook behandelen we hier het Geberit assortiment, zodat je na de cursus vragen van klanten beter kunt beantwoorden. Daarnaast geven we je een demonstratie bij onze unieke afvoertoren. Deze bestaat uit een transparant rioolleidingsysteem, zodat je precies ziet wat er kan gebeuren bij foutief gemonteerde rioleringsleidingen.

AFVOERTECHNIEK HEMELWATER
In Nederland hebben we elke maand te kampen met zo’n 40 tot 80 uur regen. Om ervoor te zorgen dat al die neerslag op de juiste (en veilige) wijze van onze daken wordt afgevoerd, moeten afvoerinstallaties voor hemelwater van gebouwen voldoen aan de norm NEN 3215. Deze norm geldt voor zowel traditionele als onderdruk- of UV-systemen, zoals het Geberit Pluvia systeem. Als hulpmiddel om aan de eisen van de NEN 3215 te voldoen, is de richtlijn NTR 3216 opgesteld. In deze cursus zetten we daarom deze belangrijke richtlijn centraal.

Inhoud cursus: We geven je inzicht in de NTR 3216 richtlijn met betrekking tot hemelwaterafvoer. Want door die te volgen kun je een installatie ontwerpen die aan alle eisen van de NEN 3215 voldoet. Daarnaast behandelen we ook noodoverstorten, met als uitgangspunt de NEN-EN 1991-1-3+C1. We sluiten de cursus af met een demonstratie van het Geberit Pluvia systeem, uiteraard geheel volgens de geldende normen. Deze demonstratie vindt plaats bij een installatie die opgebouwd is met een transparant leidingsysteem. Zo zie je beter dan ooit de precieze werking van zowel een traditioneel systeem als het Geberit Pluvia systeem.

AFVOERTECHNIEK VUILWATER
De afvoer van huishoudelijk afvalwater en hemelwater moet voldoen aan strenge eisen. Deze eisen zijn vastgelegd in de norm NEN 3215 in het Bouwbesluit. Als hulpmiddel om aan deze eisen te voldoen is richtlijn NTR 3216 in het leven geroepen. Deze richtlijn is een goede leidraad voor het ontwerpen van een installatie die voldoet aan de norm. Wij zetten zowel de actuele norm als richtlijn centraal in deze cursus.

Inhoud cursus: Onze cursus afvoertechniek vuilwater leert je hoe je vuilwatersystemen ontwerpt. Ook het juist berekenen van de toe te passen diameters komt aan bod. De cursus vindt plaats in ons kenniscentrum in Nieuwegein. Daar hebben wij alles in huis om praktijksituaties realistisch na te bootsen. Zo hebben wij een unieke afvoertoren met daarin een transparant afvoerleidingsysteem gebouwd. Hierdoor zie je precies hoe het afvoerwater zich in de leidingen gedraagt. En vaak is dat compleet anders dan je denkt. De werking van verschillende afvoersystemen demonstreren wij dan ook bij onze afvoertoren.

AFVOERTECHNIEK VUILWATER (online)
Wie verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van een afvalwatersysteem, kan niet om de eisen van norm NEN 3215 in het Bouwbesluit heen. Door richtlijn NTR 3216 te volgen kun je een installatie opleveren die aan de hoogste eisen voldoet. In deze online cursus leer je vuilwater afvoersystemen ontwerpen en berekenen op de eisen van de NEN 3215.

Inhoud cursus: Deze online training volg je via Microsoft Teams en bestaat uit vijf blokken die elk ongeveer een uur duren, met voldoende pauze ertussen. Nadat we de actuele norm NEN 3215 en richtlijn NTR 3216 toegelicht hebben, gaan we een rioleringssysteem ontwerpen en dimensioneren. Uiteraard geheel volgens de actuele norm. In het laatste blok van de cursus delen we diverse praktijkvoorbeelden en beeldmateriaal met je. Hierdoor wordt de theorie en praktijk direct concreet. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

LEGIONELLA PREVENTIE
Waar water is, zijn bacteriën. Staat dat water wat langer stil? Vindt er door een ontwerpfout stagnatie in de waterleidingen plaats? Of is er een probleem met het temperatuurbeheer? Dan kan de legionellabacterie zijn kans grijpen. Deze bacterie groeit in stilstaand water, bij een temperatuur tussen de 20 en 50 graden. Bij inademing van besmette waterdruppeltjes kunnen er longklachten of erger ontstaan. Om dat te voorkomen zijn er strenge richtlijnen opgesteld waar drinkwaterleiding-systemen aan moeten voldoen.

Inhoud cursus: Tijdens de cursus legionellapreventie worden de actuele NEN 1006 en Waterwerkbladen toegelicht in samenhang met een veilige en onderhoudsarme drinkwaterinstallatie. Ook het correct ontwerpen van een drinkwaterinstallatie komt aan bod. Van het kiezen van de juiste materialen, leidingverloop en dimensionering tot het onderhouden van de installatie. Deze cursus biedt overigens ook oplossingen voor warmwatercirculatiesystemen.
Bij de hygiënewand demonstreren wij hoe een perfect leidingsysteem gemaakt wordt en hoe water zich daadwerkelijk verplaatst in onze leidingen. Zo zie je meteen hoe de theorie in de praktijk gebracht wordt. Slim Bekeken!

LEGIONELLA PREVENTIE (online)
In Nederland hebben we de luxe dat we vanuit het Drinkwaterbedrijf prima kwaliteit drinkwater geleverd krijgen. Die hoge waterkwaliteit, die wil je natuurlijk behouden in je drinkwaterinstallaties. Dat kan alleen als deze voldoen aan de allerhoogste hygiënerichtlijnen. En als alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen en samenwerken aan Legionella beheersbare drinkwaterinstallaties. In deze cursus leer je hoe dat in zijn werk gaat.

Inhoud cursus: Deze online training bestaat uit vier blokken die elk ongeveer een uur duren. We starten bij de basis, namelijk door je uit te leggen wat legionella is. Daarna laten we je zien hoe de groei van deze bacterie beperkt kan worden. Dat doen we onder andere door je inzicht te geven in veelvoorkomende probleemlocaties in leidingen (ook wel hotspots genoemd). Ook leren we je met welke leidingmaterialen je een juiste drinkwaterinstallatie kunt realiseren die voldoet aan de NEN 1006 norm waarnaar het Bouwbesluit verwijst.
In de cursus delen we diverse praktijkvoorbeelden en beeldmateriaal met je. Hierdoor wordt de theorie en praktijk direct concreet. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

LEGIONELLA PREVENTIE (PRAKTIJK)
Of je nu degene bent die de drinkwaterinstallatie ontwerpt, aanlegt of hem beheerst: drinkwaterhygiëne is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Daarom is deze cursus geschikt voor zowel ontwerpers, monteurs als ook onderhoudsmedewerkers van installaties. Wij leren hen hoe de kwaliteit van het drinkwater in onze installaties gewaarborgd kan worden.

Inhoud cursus: We leren je hoe je legionella veilige drinkwaterinstallaties monteert. Een belangrijk onderwerp daarbij is het belang van doorstromend aan te sluiten, zodat je voorkomt dat water te lang stilstaat in leidingen. Ook is er volop aandacht voor het vermijden van hotspots, oftewel veelvoorkomende probleemlocaties in leidingen. We leren je daarom hoe je warme en koude drinkwaterleidingen juist moet aanleggen. Ook het schoon werken op de bouwplaats komt aan bod. Houd je je bezig met het ontwerpen van installaties? Dan krijg je inzicht in de nodige maatregelen die je moet treffen om de installatie legionella veilig te maken. Ook wordt naar het gebruik/onderhoud van de installatie gekeken.
Deze cursus wordt afgesloten met een praktijkgedeelte waarin we meerdere leidingsystemen behandelen.

MONTAGETECHNIEK PE VUIL- EN HEMELWATER
Gebouwen krijgen elk jaar duizenden liters water te verwerken. Van buitenaf, door bijvoorbeeld neerslag. En van binnenuit, in de vorm van drinkwater en afvalwater. Om te zorgen dat het afvoeren van al dat water goed verloopt is in het Bouwbesluit de norm NEN 3215 opgesteld: Gebouwriolering en buitenriolering binnen de perceelgrenzen. De richtlijn NTR 3216 is een toelichting op deze norm en gaat in op de praktische kant. Zoals bepalingsmethoden voor de afvoercapaciteit, water- en luchtdichtheid en afstand van de dakuitmondingen. Deze cursus brengt het ontwerpen van afvoersystemen en de praktische uitvoeringen van de installatie samen.

Inhoud cursus: In deze cursus hebben draait het om het vakbekwaam installeren van afvoersystemen die voldoen aan de richtlijn NTR 3216. Er is volop aandacht voor de praktijk. Zo ga je onder andere aan de slag met het verwerken en monteren van Geberit PE afvoermateriaal (spiegel/elektrolassen). Daarnaast geven we je een demonstratie bij onze afvoertoren. Hierin is een transparant afvoerleidingsysteem gebruikt, zodat je precies ziet hoe ons afvoerwater zich gedraagt en wat de gevolgen zijn bij foutieve ontwerpen/montage. Ook bespreken we de werking van Geberit Pluvia, inclusief de juiste montage hiervan. Uiteraard gevolgd door een demonstratie bij onze afvoertoren.

SERVICE SANITAIR
Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor kwalitatief hoogwaardige sanitair producten Voor de wand omdat dit bijdraagt aan een luxe-uitstraling. Achter de wand omdat dit onderhoud vermindert of versimpeld. Er wordt daarom steeds vaker voor Geberit producten gekozen. In deze cursus geven wij je inzicht in de werking van een groot aantal van onze producten. Met die kennis kun jij je als (service)monteur onderscheiden.

Inhoud cursus: Deze cursus is een echte praktijkcursus. Het monteren, demonteren en functioneren van verschillende Geberit producten passeren de revue. Van inbouw- en opbouwreservoirs tot voorzetwandsystemen en van armaturen, infrarood- en pneumatische sturingen, sifons en douchevloeren tot de Geberit AquaClean douchewc’s. In onze praktijkruimte ga je zelf aan de slag. Hierdoor krijg je inzicht én behendigheid.

AQUACLEAN HANDS-ON
De Geberit AquaClean douchewc wint nog steeds aan populariteit. Steeds vaker krijgen installateurs de vraag of zij een traditioneel toilet kunnen vervangen voor een toilet dat reinigt met water. Natuurlijk wil je geen nee aan je klanten verkopen. En wil je op de hoogte zijn van alle ins en outs van de douchewc. Speciaal daarom hebben wij deze hands-on cursus opgezet.

Inhoud cursus: Natuurlijk praten we je helemaal bij over wat de douchewc zo bijzonder maakt. We laten je zien welke functies er zijn en uit welke modellen er gekozen kan worden. Daarnaast delen we de beste verkoopargumenten met je, waarmee je jouw klanten kunt uitleggen wat de voordelen van een douchewc zijn. Een douchewc is overigens niet alleen aantrekkelijk voor hen, maar ook voor jou als monteur. We laten je met een rekenmodel graag zien dat het installeren van een douchewc winstgevender kan zijn dat het plaatsen van een standaard toilet.

Heb je deelgenomen aan deze cursus, dan krijg je een certificaat van deelname en mag je jezelf Geberit AquaClean montagespecialist noemen. En dat komt met een aantal voordelen:
Je wordt door ons actief gepromoot als Geberit AquaClean montagespecialist op o.a. social media, beurzen en onze website. Je onderscheidt jezelf t.o.v. collega’s omdat je alle kennis van AquaClean douchewc’s hebt. Je krijgt een Geberit AquaClean promotiepakket met daarin o.a. een t-shirt en sticker voor op je bestelbus. Daarnaast stellen wij teksten, foto’s en video’s ter beschikking die je kunt gebruiken als eigen promotiemateriaal, bijvoorbeeld in brochures.

Bron: Geberit

Deel dit bericht:

Plaats een reactie