Warmwater uit de FlexTherm Eco

Warmwater uit de FlexTherm Eco

Flamco introduceert FlexTherm Eco, Omzetting van elektriciteit in warmte als buffer voor warmwatervoorziening

FlexTherm Eco is een thermisch laadstation. Het zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening. Met zijn compacte design en efficiënte werking past FlexTherm Eco in elke woning en is het toestel zeer zuinig (energielabel A+ voor stilstandverliezen).

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen in principe van het aardgas af zijn. Flamco introduceert een unieke oplossing die deze energietransitie mede mogelijk maakt. FlexTherm Eco is een thermisch laadstation. Het zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening. Met zijn compacte design en efficiënte werking past FlexTherm Eco in elke woning en is het toestel zeer zuinig (energielabel A+ voor stilstandverliezen).

Hoe garandeer je in een woning zonder gasaansluiting voldoende warm tapwater? Vanuit die vraag introduceert Flamco een zeer compacte en efficiënte thermische batterij. FlexTherm Eco werkt door
middel van thermische opslag in een zogenaamd Phase Change Material (PCM). Dit materiaal reageert op temperatuurverandering door te smelten of te kristalliseren en daarbij energie op te nemen
respectievelijk af te geven.

Flamco introduceert FlexTherm Eco Omzetting van elektriciteit in warmte als buffer voor warmwatervoorziening

Inventieve warmtebatterij
FlexTherm Eco bevat anorganisch zout als PCM. Dat zout wordt via een elektrische spiraal tot 70 °C opgewarmd. Bij die temperatuur is het zout helemaal vloeibaar. Zodra er vraag is naar warm tapwater koelt het zout weer af. De vrijgekomen warmte-energie wordt afgegeven aan de met water gevulde warmtewisselaars , die warm tapwater genereren. FlexTherm Eco 6E levert 12,5 liter warm water per minuut (CW5), hetgeen voldoende afgiftecapaciteit is om minimaal 185 liter aan warm (douche)water te leveren. Tevens kan de FlexTherm Eco in combinatie met PV-panelen gebruikt worden als Hotfill, zodat de wasmachine of vaatwasser met warm water vult. Dit resulteert in 75 à 80% energiezuiniger wassen wat al gauw een 11% van de totale elektriciteitskosten per huishouden bedraagt.

Veel voordelen
De innovatieve FlexTherm Eco biedt veel voordelen, zowel qua techniek als gebruik en milieuprestaties. Het toestel past met zijn geringe afmetingen (in elke woning en behoeft slechts een derde van de ruimte die een gemiddelde boiler inneemt. De batterij is makkelijk te installeren (een water- en 230 V elektra-aansluiting volstaan) en is onderhoudsarm (geen bewegende delen). De gebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement. Het apparaat werkt snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en -afgifte en heeft een uiterst gering warmteverlies (27W), mede dankzij het vacuüm isolatiepaneel. Verder is het toestel schoon en milieuvriendelijk, omdat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat en 100% recyclebaar is.

Multi-inzetbaar
FlexTherm Eco is een unieke oplossing voor met name installateurs en woningbouwcorporaties die nieuwe mogelijkheden zoeken om energie op te slaan. Die noodzaak groeit omdat het kabinet van plan is de salderingsregeling voor zonnepanelen in 2023 stop te zetten en er efficiëntere oplossingen nodig zijn om duurzaam opgewekte energie op te slaan. FlexTherm Eco is vooralsnog bestemd voor kleinverbruik, zoals in woningen en appartementen. Dankzij het ultracompacte formaat en montagegemak is het toestel ook geschikt voor renovatieprojecten. Bovendien past het toestel door zijn thermische werking naadloos in de transitie naar gasloze woningen. Verder maakt FlexTherm Eco de energievoorziening in combinatie met bijvoorbeeld PV-panelen (voor elektriciteit) en een warmtepomp (voor ruimteverwarming) CO2-neutraal.

Voor meer informatie over de Energie-investeringsaftrek, klik hier. “Op dit moment komt de Flextherm Eco niet in aanmerking voor ISDE subsidie. We zijn wel in overleg met de RVO om een nieuwe categorie toe te voegen waar de Flextherm Eco onder zou kunnen vallen. Wij kunnen helaas niet aangeven of en wanneer dit gebeurt.”
Meldcodes voor Energie-investeringsaftrek: 210405 en 220408.

Boost uw lage temperatuur netwerk voor de bereiding van warm water met onze nieuwe productcombinatie “LogEco Hybrid FL”. De LogoEco Hybrid FL is een unieke combinatie van een warmte-afleverset en een FlexTherm Eco, een ultracompacte en efficiënte thermische batterij voor de bereiding van warm water. De FlexTherm Eco slaat energie op (elektrisch of thermisch) om deze beschikbaar te maken voor de onmiddellijke productie van warm water. Klik hier voor meer informatie over de LogoEco Hybrid FL.

De FlexTherm Eco past met zijn geringe afmetingen in elke woning en behoeft slechts een derde van de ruimte die een gemiddelde boiler inneemt. De batterij is makkelijk te installeren (een water- en 230V elektra-aansluiting volstaan) en is onderhoudsarm (geen bewegende delen). De gebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement.

Het apparaat werkt snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en -afgifte en heeft een uiterst gering warmteverlies, mede dankzij het vacuüm isolatiepaneel. Het toestel is schoon en milieuvriendelijk, omdat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat en 100% recyclebaar is.

Bron: flamco.aalberts-hfc.com/nl/

Deel dit bericht:

Plaats een reactie