Alles over Hand Bagage bij Transavia

Alles over Hand Bagage bij Transavia

Per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 accessoire meenemen aan boord. Benieuwd hoe groot en hoe zwaar deze mogen zijn? Bekijk hier alle antwoorden

Handbagage bij Transavia:

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?
1 stuk handbagage van max 55x35x25 cm (zoals een rugzak of trolley).
Deze plaats je in de bagagebakken aan boord. We hebben plek voor 70 stuks, dus zodra dit vol is, nemen we de bagage in bij het instappen en plaatsen we dit in het ruim. Heb je een MAX-pakket? Dan mag je handbagage gegarandeerd mee aan boord.
1 accessoire van max 40x30x20 cm (zoals een kleine handtas, cameratas of laptoptas)
Deze mag altijd mee aan boord en plaats je onder de stoel voor je.
Je mag altijd een paraplu, wandelstok en 1 tas met duty free items meenemen aan boord.
Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar max 10 kg. wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen. Wil je meer meenemen? Boek dan ruimbagage bij.
Let op! Is je handbagage en/of accessoire te groot of te zwaar, of heb je teveel stuks bij je? Dan vervoeren we dit in het ruim. Je betaalt daarvoor een toeslag van minimaal €40 op de luchthaven.

Kan ik handbagage ook inchecken?
Ja graag! Je kunt handbagage afgeven bij de check-in balie. Zo heb jij je handen vrij en ga je sneller door de controle. Stop dan wel je waardevolle spullen zoals documenten, elektronica en medicijnen in je accessoire, zodat je die aan boord hebt. Je haalt je handbagage na je vlucht weer op bij de bagageband.

Hoe weet ik zeker dat mijn handbagage mee mag in de cabine?
Je accessoire (max. 40 x 30 x 20 cm) mag altijd mee in de cabine. Wil je zeker weten dat je stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) ook mee mag in de cabine, reserveer dan plek in de cabine voor je handbagage. Deze optie is beschikbaar voor de meeste vluchten en kan je selecteren tijdens het boeken, of na het boeken in Mijn Transavia.

Op elke vlucht verkopen we deze garantie voor een beperkt aantal stukken handbagage. Je kunt de optie boeken voor €5 – €15 per passagier, per vlucht. Je krijgt ook priority boarding, zodat je als eerste aan boord mag.

Wat zijn de regels voor vloeistoffen?
Je mag vloeistoffen meenemen in verpakkingen van max 100 ml per stuk.
Stop de verpakkingen bij elkaar in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van max 1l.
Per persoon 1 plastic zak.
Onder vloeistoffen verstaan we:
Water en andere (alcoholische) dranken, siroop en soep. Dranken die je na de veiligheidscontrole koopt, mag je wel zo meenemen in het vliegtuig.
Parfum, gels, crèmes, lotions en zonnebrand;
Toiletartikelen en make-up, zoals tandpasta, shampoo, deodorant (inclusief rollers), lippenstift en nagellak.
Mag ik eten en drinken meenemen?
Ja, je mag eten meenemen in je handbagage. Voor drinken gelden dezelfde regels als voor andere vloeistoffen: je mag 1 liter meenemen, in verpakkingen van max. 100 ml. Koop je drankjes na de veiligheidscontrole? Dan mag je die gewoon meenemen in het vliegtuig. Uiteraard kun je ook eten en drinken aan boord bestellen. Bekijk het assortiment aan boord.
Let op: Je mag geen zelf meegenomen alcohol drinken aan boord.

Wat zijn regels voor elektrische apparaten en batterijen?
Kleine elektrische apparaten (telefoons, tablets en e-readers) mag je de hele vlucht gebruiken, als ze in vliegtuigmodus staan.
Grotere apparaten, zoals laptops, moet je uitschakelen tijdens de start en landing en als het riemen-vastteken aan staat.
Dit mag je nooit gebruiken aan boord:
apparaten die een mobiel netwerk gebruiken (zonder vliegtuigmodus);
persoonlijke luchtreinigers;
speelgoed met een afstandsbediening;
televisies en zenders;
VHF-scanners/-ontvangers.
Je mag 2 losse lithium-batterijen, zoals powerbanks of batterijen (max 160Wh per batterij) meenemen tijdens je vlucht (alleen in de cabine!).
Verpak ze in de originele verpakking of isoleer ze. Dat doe je door contactpunten van de batterij met tape te bedekken en iedere batterij in een losse plastic zak te doen.
Let op: je mag geen lithium-batterijen meenemen op vluchten naar Tel Aviv, behalve in rolstoelen.

Wat is verboden aan boord?
Vuur- en schietwapens
Puntige of scherpe wapens en scherpe voorwerpen, zoals een nagelvijl, nagelschaartje of scheermesje
Stompe voorwerpen, zoals een honkbalknuppel of golfclubs
Ontplofbare en ontvlambare stoffen, zoals een aansteker
Chemische en toxische stoffen
Elektronische sigaretten

Wat mag ik meenemen voor mijn baby of kind?
Reist je baby bij jou op schoot, dan mag je geen aparte handbagage meenemen. Wil je babyvoeding, een luiertas of andere spullen meenemen in de cabine? Stop dit dan in je eigen handbagage.
Babyvoeding hoeft niet in doorzichtige plastic zak, zoals andere vloeistoffen. Ook mag je zoveel meenemen als je baby nodig heeft tijdens de vlucht.
Je mag max 100ml gekookt water (om te mengen met melkpoeder) meenemen in je handbagage.
Je mag een opvouwbare buggy tot 10kg meenemen tot aan de gate. Deze plaatsen we in het ruim. De buggy valt onder de 10kg ruimbagage die je mee mag nemen.

Bron: Transavia

(voor de laatste/actuele informatie kijkt u op de website van Transavia zelf)

Deel dit bericht:

Plaats een reactie