KvINL – Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland

installatie techniek

KvINL – Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland

KvINL is ontstaan uit de fusie van KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) en SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven) en opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de Installatiesector. Opdrachtgevers, aanbieders en overheden werken binnen KvINL samen aan een onderscheidend en gegarandeerd kwaliteitsniveau van producten, processen en diensten in de installatiesector.

Kiezen voor kwaliteit: Kwaliteit aantonen, dat is de essentie van KvINL. Voor opdrachtgevers belangrijk, want een kwaliteitslabel schept vertrouwen en geeft zekerheid dat het installatiewerk veilig en deskundig wordt uitgevoerd.

Voor installateurs is een kwaliteitslabel essentieel om zich in de markt te onderscheiden als vakman en technisch specialist. Bovendien draagt een label bij aan het professioneel imago van het bedrijf.

Erkenning of certificering? Een kwaliteitslabel is voor de installateur een investering en moet dan ook passen bij de bedrijfsactiviteiten en strategische positionering van het installatiebedrijf. Een installatiebedrijf kan kiezen uit erkenning of certificering. Een erkenning is hét label om een gediplomeerd vakman te onderscheiden.

Met een erkenning laat men zien over de juiste kennis en kunde te beschikken om het werk goed uit te voeren.
Certificering is geschikt om aan te tonen dat de werkzaamheden volgens vaste voorschriften en procedures worden uitgevoerd.

Bron: KvINL
Bekijk hier meer “Installatie-Techniek” postings

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*