Schiphol – Wat neem je mee in je handbagage?

Schiphol – Wat neem je mee in je handbagage?

Je handbagage slim inpakken
Weet jij wat je meeneemt in je handbagage? En hoe het zit met vloeistoffen, elektronica, medicijnen en babyvoeding? Bekijk op deze pagina de wat je wel en niet mee mag nemen in het vliegtuig. Je nagelvijl, schaartje of pincet mag mee als het scherpe gedeelte niet langer dan 6 cm is. In principe mag alles mee, behalve als het op de lijst van gevaarlijke of verboden voorwerpen staat.

Wat mag mee in je handbagage?
Vloeistoffen, gels, crèmes en pasta’s
Verpakkingen van max. 100ml elk samen in een hersluitbaar, transparant zakje van maximaal 1 liter
één zakje per persoon
Medicijnen, dieet- en babyvoeding, eventueel met medische verklaring
Vloeistoffen gekocht na security mits verzegeld en met geldig aankoopbewijs
Kleine vijl, schaar, pincet, max. 6cm
Camera’s, tablets en laptops
Kaas en andere soorten voedingswaren. Let op: Vloeibare en smeerbare kaas of voedingswaren vallen onder de vloeistoffenregeling!

En wat mag niet?
Vuurwapens en andere voorwerpen die projectielen afvuren of die daarop lijken. Bijv. speelgoedpistool dat niet van echt te onderscheiden is
Verdovingsapparaten
Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht
Stompe slagvoorwerpen
Explosieven en brandgevaarlijke stoffen
Check ook deze lijst met verboden voorwerpen
Volg altijd de aanwijzingen van de securitymedewerker op. Zij kunnen om veiligheidsredenen een voorwerp alsnog weigeren.

Hoeveel vloeistof mag mee in je handbagage?
In je handbagage mag je 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 mililiter. Kleinere of halfvolle verpakkingen mogen uiteraard ook. Stop die vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta’s en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak.

Grotere verpakkingen mogen op Schiphol alleen mee als ze bij de controle goedgekeurd worden door de scan en de securitymedewerker. Wil je er zeker van zijn dat je ze niet hoeft in te leveren? Doe ze dan in je ruimbagage. Dan mogen ze ook mee op de terugreis of bij een overstap. Lang niet alle luchthavens hebben innovatieve CT-scans, die vloeistoffen kunnen controleren. Let hierbij wel op eventuele douaneregels.

Tip
Leg je zakje met vloeistoffen en elektronica binnen handbereik, bovenin je handbagage. Dan ga je sneller door de veiligheidscheck.

Mogen medicijnen en babyvoeding mee?
Medicijnen en dieetvoeding mogen mee in je handbagage. De verpakking mag groter zijn dan 100ml. Als je reist met een baby (tot 1,5 jaar) mag de babyvoeding ook mee in je handbagage.

Douane en handbagage
Naast de handbagageregels vanuit security, heeft ook de douane regels. Je mag niet zomaar alles meenemen als je vanuit Nederland naar het buitenland reist of weer terugkomt. Er zijn bijvoorbeeld douaneregels voor het meenemen van drank, tabak, medicijnen, vlees en vis, (producten gemaakt van) beschermde dier- en plantsoorten of grote sommen geld.

Bron: Schiphol (nieuwsbrief)

Deel dit bericht:

Plaats een reactie