Welke kleren trek je aan naar Schiphol?

Welke kleren trek je aan naar Schiphol?

Als je binnenkort gaat vliegen, ben je vast al bezig met welke kleren je meeneemt op reis. Maar weet je ook wat een handige outfit is voor op Schiphol? Want wat je aantrekt, kan uitmaken als je soepel door de securitycontrole wilt gaan. Ons advies is: draag dunne kleding en lage schoenen. In dit blog ontdek je alles over de Schiphol dresscode voor security!

Ga voor dunne kleding
Je hebt het vast weleens meegemaakt op Schiphol: bij de securitycontrole staat degene voor je nog met een jas aan. En dus sta jij even te wachten tot diegene zijn jas uitdoet en in de bak heeft gelegd. Dat kan natuurlijk handiger! Je kan in de rij alvast je jas uittrekken. En wist je trouwens dat niet alleen je jas, maar ook je blazer of vest met capuchon uit moet? Daarom adviseren we je dunne kleding aan te trekken naar Schiphol. Denk bijvoorbeeld aan een joggingbroek, comfortabel in een legging met bijpassende top of een dunne spijkerbroek met een leuk shirt. Wil je toch een jas of vest meenemen in het vliegtuig? Trek deze dan uit voordat je door security gaat.

Riem om of riem af?
Is je riem een essentieel onderdeel van jouw look? Natuurlijk trek je die aan op reis. Als je riem een kleine, open gesp heeft, dan mag je de riem gewoon omhouden bij de securitycontrole. Heeft je riem een grote, dichte gesp? Dan zul je deze wel af moeten doen en in de bak leggen. Twijfel je of je riem om of af moet, neem dan het zeker voor het onzekere en stop je riem in je tas. Dan kun je ‘m na security weer omdoen.

Kies voor lage schoenen
Het is altijd een beetje ongemakkelijk: op je sokken door de securityscanner omdat die hippe schoenen uit moesten. En dan sta je na security weer op één been te hinkelen om je schoenen aan te trekken. Dat kan natuurlijk anders! Kies voor lage schoenen die niet boven je enkel uitkomen, zoals sneakers, gympen en instappers. Daarmee mag je door de scan. Wil je toch hoge schoenen (boven de enkel), laarzen of zware wandelschoenen meenemen? Stop ze dan in je koffer. Of zorg ervoor dat je ze makkelijk uit en weer aan kan trekken, bijvoorbeeld door je veters alvast los te maken in de rij voor security.

Horloge en sieraden omhouden
Je Schiphol outfit is natuurlijk niet compleet zonder je sieraden. En we hebben goed nieuws voor je mooie ring, armband, ketting of je horloge: je mag ze omhouden tijdens de securitycontrole.

Kleine tas als handbagage
Maak je look helemaal af met een klein stuk handbagage waar je al je losse spullen zoals je telefoon, sleutels, paspoort en boardingpass in kunt doen. Dan heb je je handen vrij om helemaal voorbereid door security te gaan!

Bron: Schiphol (nieuwsbrief)

Deel dit bericht:

Plaats een reactie